ПРЕЗЕНТАЦІЯ "ЇЖА І ХАРЧУВАННЯ"

Про матеріал
Презентація розроблена за модельною навчальною програмою Тетяни Коршевнюк. В презентації розкриваються питання складу їжі, "тарілка здорового харчування", поняття про будову травної системи. Містить рубрики: пізнавальний калейдоскоп, нумо досліджувати, пліч-о-пліч, тобі до снаги. Підходить для проведення дистанційного уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЇЇїїЇЖА І ХАРЧУВАННЯПІЗНАЄМО ПРИРОДУ 5 КЛАС

Номер слайду 2

ЇЖА - ДЖЕРЕЛО ПОЖИВНИХ РЕЧОВИНЇжа забезпечує організм людини поживними речовинами, необхідними для побудови тіла й отримання енергії.«Тарілка здорового харчування»

Номер слайду 3

Тарілка здорового харчування

Номер слайду 4

До поживних речовин, які ми отримуємо з їжею, належать білки, жири, вуглеводи. Білки — це основний будівельний матеріал нашого тіла. До продуктів з високим вмістом білків належать м’ясо, риба, молоко, квасоля, горох, соя.

Номер слайду 5

Джерелом жирів є рослинні олії (наприклад, соняшникова, кукурудзяна), масло, сало. Жири створюють запас енергії в організмі, допомагають засвоювати поживні речовини.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У травленні важлива функція належить воді. Без неї не відбувалося б перетворення їжі на речовини, необхідні організму людини. А клітини б не отримували поживних речовин.

Номер слайду 8

Люди, які займаються спортом, витрачають багато енергії, тож для її поповнення мають споживати більше вуглеводів. Найкраще із цією метою споживати каші з різних круп. Солодощі, як відомо, теж містять вуглеводи. Але енергії, яку з них отримує організм, вистачає ненадовго. А от крупа, виготовлена з насінин рослин — цінне джерело енергії. Споживання страв з різних круп забезпечує тривале відчуття насичення.

Номер слайду 9

ТРАВНА СИСТЕМА ЛЮДИНИЛюдина споживає різноманітну їжу, яка містить багато різних речовин. У травній системі ці речовини перетворюються на інші речовини, які наш організм може засвоїти. Травна система складається з органів травлення.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

1. 2. Заповни таблицю:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Grygorivna Raisa
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 березня 2023
Переглядів
1178
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку