Презентація "Жанр пейзаж"

Про матеріал

На сайті виникла проблема і чомусь не показує передперегляд змісту презентаціі, але файл для завантаження є. Матеріал підготовлений за новою програмою НУШ. Підручник Масол. В презентації перший слайд у вигляді ребусу (зашифроване слово пейзаж) який допомагає налаштувати дітей на нову тему. Далі матеріал за підручником.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗГАДАЙТЕ РЕБУСИ

Номер слайду 2

ЖАНР ПЕЙЗАЖ

Номер слайду 3

1 — Ольга Кваша. Над Україною погожою дниною; 2 — Георгій Нарбут. Сторінка літери «З» («Українська абетка»); 3 — Клод Моне. Тополі на сонці Гімном природи вважають пейзажі — графічні, живописні, декоративні.• Визнач, який із краєвидів графічний, який — живописний, а який — декоративний.

Номер слайду 4

ПЕЙЗАЖ (З ФР. — КРАЇНА, МІСЦЕВІСТЬ) — ЖАНР ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА, У ЯКОМУ ОБ’ЄКТОМ ЗОБРАЖЕННЯ Є ПРИРОДА.

Номер слайду 5

Східні народи здавна високо цінували естетичну цінність природи, яку вважали втіленням світобудови. Як самостійний жанр, пейзаж виник у Китаї, згодом поширився в Японії, Кореї тощо.

Номер слайду 6

Кацусіка Хокусай (1760-1849) — один із найобдарованіших японських художників, ілюстратор і гравер.«Велика хвиля в Канагаві»

Номер слайду 7

Зображення природи в нього рідко є пейзажем у звичному розумінні. Це своєрідні сценки з життя японців — рибалок, ремісників, мандрівників на тлі багатопланових ландшафтів.

Номер слайду 8

З давніх часів художники використовували в роботі натуральні матеріали й відповідні техніки. Саме до таких належать крейда, вугілля, сангіна, пастель. У східних країнах традиційно малювали чорною тушшю на рисовому папері, шовку.

Номер слайду 9

ВУГІЛЛЯ(або «сухий соус») — найдавніший графічний матеріал, виготовлений із деревини. Чернігів. Пам’ятка архітектури. 1976 (1980). Владлен Ваганов

Номер слайду 10

САНГІНА («червона крейда») — графічний матеріал, виготовлений переважно у вигляді паличок без оправи в червоно-коричневій гамі. Антуан Ватто. Паркова алея (сангіна)

Номер слайду 11

ПАСТЕЛЬ художні матеріали у вигляді кольорових крейд або олівців без оправи, виготовлених зі стертих у порошок пігментів із додаванням клейковини чи молока. Ференц Семан. Пейзаж (пастель)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
27 лютого
Переглядів
98
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку