Презентація: Жіноча спортивна гімнастика

Про матеріал
Презентація Жіноча спортивна гімнастика це олімпійський вид спорту, де розігруються 6 комплектів нагород: найпрестижніше — індивідуальне багатоборство
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жіноча спортивна гімнастика

Номер слайду 2

Жіноча спортивна гімнастика — це олімпійський вид спорту, який включає в себе змагання опорні стрибки, вправи на різновисоких брусах, на гімнастичному колоді і вільні вправи. Переможці змагань визначаються на окремих снарядах, а також у багатоборстві та у командному заліку. Виступи гімнастів оцінюють, залежно від рівня змагань, від 6 до 9 суддів по кожному снаряду. Два судді оцінюють складність вправ, а інші п’ять оцінюють техніку та чистоту виконання вправи.

Номер слайду 3

Снаряди. У порівнянні з іншими видами гімнастики, найменша кількість снарядів використовується в жіночій спортивній гімнастиці –опорні стрибки, вправи на різновисоких брусах, на гімнастичному колоді і вільні вправи. Як правило, кожен відома спортивна гімнастка має свій улюблений снаряд або снаряди, на якому вона почувається цілком вільно і запам'ятовується своїми виступами по всьому світу.

Номер слайду 4

Вільні вправи. Вільні вправи виконуються на спеціальному гімнастичному килимі розміром 12х12м, який додатково оточений обмежувальною лінією безпеки розміром 1м. Вільні вправи поєднують у собі темпові акробатичні та неакробатичні елементи, що відображають силу, гнучкість та рівновагу. Тут демонструються перекиди, сальто, шпагат, стійка на руках та інші елементи.

Номер слайду 5

Опорний стрибок. Висота снаряда для опорного стрибка становить 135см, довжина (опорна частина) – 1.20м, а ширина – 95см. Довжина бігової доріжки рівна 25м, а ширина - 1м. В опорному стрибку, який вважається найшвидшим снарядом, вправа виконується з розбігу з використанням додаткового поштовху. Спортсменка розбігається вздовж спеціальної доріжки, відштовхуючись ногами від трампліну, набуває додаткового поштовху руками від самого снаряда. Чим більше переворотів та гвинтових елементів виконає спортсмен до приземлення та завершення виступу, тим складнішою буде вважатися програма та отримає вищу оцінку.

Номер слайду 6

Різновисокі бруси - снаряд у спортивній гімнастиці. Вправи на різновисоких брусах виконують лише жінки. Розміри та характеристики різновисоких брусів встановлені Міжнародною федерацією гімнастики: Висота: Верхня жердина: 250 см. Нижня жердина: 170 см. Діаметр жердини: 4 см. Довжина жердин: 240 см. Діагональна відстань між жердинами: 130—180 см.

Номер слайду 7

Колода Виступ на цьому снаряді займає всього 60-90 секунд і складається з трьох етапів: наскок (підйом на снаряд), виступ, зіскок. Гімнастична колода дозволяє спортсменкам виконувати найрізноманітніші елементи, вони мають свою класифікацію: Наскок. Це початок виступу, коли гімнастка застрибує на снаряд, зазвичай за допомогою містка. Стрибок може бути простим або ускладненим елементами гімнастики (коло, мах, горизонтальний упор) або акробатики (сальто, переворот). Стрибок. Вони можуть виконуватися з різного положення – зігнувшись, в угрупованні. Ускладнений варіант – з розведенням ніг в горизонтальний шпагат. Поворот. Спортсменка може виконувати їх на нозі, спині або животі. Положення тіла теж по-різному: із зігнутою ногою або з вертикальним шпагатом. Статичний елемент. Його виконання, згідно з правилами, вимагає фіксації не менше двох секунд. До них відносять шпагати, стійки, мости. Акробатичний елемент. Найскладніша і видовищна частина виступу. У цю групу входять сальто, перевороти з різних положень, перекиди, упори. Зіскок. Кінцівка виступи, як правило, сальто (одинарне або багаторазове) в різних варіантах, прості і ускладнені з поворотами.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !!!

pptx
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
2315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку