Презентація "Жіноче питання у творі Г.Ібсена «Ляльковий дім»"

Про матеріал
Презентація: "Жіноче питання у творі Г.Ібсена «Ляльковий дім»" Зробленно з використанням інтернету, вкінці вказано використані джерела
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жіноче питання ХІХ-ХХ ст. в літературіВиконав учень 9-А класу 120 гімназії Аркадьєв Владислав

Номер слайду 2

Жіноче питання у творі Г.Ібсена «Ляльковий дім»У творі ми зустрічаємо головну героїню Нору. Це колишня пустотлива дівчина стає матір'ю трьох дітей, але довго ще позбавлена самостійності, дорослості: радіє іграшкам, розвагам, будує під керівництвом чоловіка своє гніздечко, мало замислюючись над законами буття й суспільства. Зізнається ж вона, що мало розуміє Біблію, що мало навчалася моральних законів. її влаштовує роль іграшки, "білочки", "жайворонка", напівдружини, напівдитини, за яку чоловік вирішує все на світі, навіть фасон карнавального костюму й танок.

Номер слайду 3

Коли захворів її чоловік Торвальд і самому існуванню сім'ї та подружньому щастю загрожувала небезпека, а чоловік, заради свого реноме, просто відійшов від вирішення важливої проблеми — де взяти грошей, Нора бере відповідальність за сім'ю на свої тендітні плечі. Саме вона у скрутну годину в короткий термін виявляє себе як ділова жінка і більше того — тримає борг у таємниці, щоб зберегти спокій у домі. Але Торвальд все ж таки дізнається про борг і був дуже засмучений та злий на неї, навіть хотів відібрати дітей, але коли Крогстад повертає розписку Нори(на якій було підроблено підпис батька щоб узяти борг) Торвальд тот час змінюється в обличчі і говорить, що він її простив. Нора в кінці йде з хати й від’їжджаєдо міста її дитинства.

Номер слайду 4

Використані джерелаhttps://www.ukrlib.com.ua/tvory-zl/printit.php?tid=6643

pptx
Додано
2 травня
Переглядів
58
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку