Презентація "Життя і здоров’я людини"

Про матеріал
Презентація до розділу І "Здоров’я людини" теми 1 "Життя і здоров’я людини" за підручником "Основи здоров’я" для учнів 6 класу ЗЗСО автори: І. Бех, Т. Воронцова, В.Пономаренко, С. Страшко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема №1 «Життя і здоров’я людини»Розділ І. Здоров’я людини. Основи здоров’я 6 клас

Номер слайду 2

Про життя Усе живе народжується, що б жити. Та лише людина здатна осмислювати і цінувати життя. Ми любимо життя. Бувають миті, коли це відчуття максимально гостре – від лагідного дотику маминої руки, голосів друзів, щебету птахів, і ти відчуваєш приплив сил, насолоджуєшся мріями…

Номер слайду 3

Про життя Поділіться своїми мріями і сподіваннями. Починайте словами «Я мрію (сподіваюсь), що…»

Номер слайду 4

Про безпеку і безпеку життєдіяльності Безпека – відсутність загрози твоєму життю, здоров’ю чи добробуту. Якщо комусь загрожує небезпека це виводить його з рівноваги, нервує, жахає, позбавляє сну й апетиту.

Номер слайду 5

Про безпеку і безпеку життєдіяльності Кожне наступне покоління успадковує від попереднього навички подолання небезпек. У стародавні часи це були уміння захиститися від хижих звірів та несприятливих погодних умов. Згодом – пов’язаних з діяльністю самої людини: небезпеки на дорогах, у побуті чи на виробництві. Тому у наш час говорять не лише про безпеку життя, а й про безпеку життєдіяльності людини

Номер слайду 6

Про безпеку і безпеку життєдіяльності Заплющіть очі й уявіть себе там, де ви почуваєтесь у цілковитій безпеці. Це може бути ваша кімната або мальовнича місцевість. Постарайтесь усе добре роздивитись, почути звуки та відчути запахи. Розкажіть про це місце та свої почуття (спокій, радість, тепло…)

Номер слайду 7

Про здоров’я Колись люди потерпали від багатьох хвороб, і їхнє життя було набагато коротшим, ніж тепер. Тоді здоровим вважали кожного, хто не був хворим. Згодом здоров’я почали ототожнювати з фізичним благополуччям людини.

Номер слайду 8

Про здоров’я із середини ХХ століття Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) проголосила, що здоров’я – це стан повного фізичного, психологічного і соціального благополуччя. Відтоді здоров’я людини пов’язують не лише з тим, як вона дбає про своє тіло, а й з усіма іншими вимірами її благополуччя: рівнем духовності і моральностівмінням учитись і приймати рішення спілкуватись і дбати про інших людейрозуміти й виявляти почуття долати невдачі та стреси.

Номер слайду 9

Про здоров’я П’яти вимірна модель - «квітка здоров’я»

Номер слайду 10

Про відчуття благополуччя Що означає бути благополучним? Спробуй пригадати це відчуття. У ранці ти прокидаєшся бадьорим, сповненим сил і передчуття, що в тебе попереду чудовий день. У школі тобі цікаво. Навіть коли предмет дається нелегко. Це лише посилює бажання засвоїти його. По обіді у тебе тренування або заняття у художній або музичній школі. Ти стараєшся не пропускати їх, адже вони тобі подобаються. Звісно, ти можеш мати й інші інтереси, але намагаєшся не марнувати часу, жити цікавим і сповненим подіями життям. Увечері, коли усі справи завершено, ти радо спілкуєшся з близькими. Вони розпитують тебе про друзів і школу, а ти - про їх справи. Ви плануєте вихідні. У відповідний час ти спокійно засинаєш.

Номер слайду 11

Про відчуття благополуччя Благополуччя – це задоволення від цікавого і насиченого подіями життя.

Номер слайду 12

Як досягти високого рівня благополуччя? Звісно кожному хотілося б мати цікаве життя. Добрих друзів, займатись улюбленою справою і досягти в ній успіху. Високий рівень благополуччя залежить від багатьох чинників. Деякі з них не залежать від нас (наприклад, погана спадковість чи забруднене довкілля). Однак наше благополуччя насамперед визначає наша поведінка. Якщо людина весь час переживає стреси, має шкідливі звички і схильність до невиправданих ризиків, її здоров’я погіршується. А коли дбає про себе і живе у гармонії з навколишнім середовищем, то зазвичай досягає високого рівня благополуччя

Номер слайду 13

Як досягти високого рівня благополуччя? Так як же досягти високого рівня благополуччя?Дбати про себе і жити в гармонії з навколишнім світом.

Номер слайду 14

Про життєві навички У народі недарма кажуть: «Життя прожити – не поле перейти». На своєму віку кожен стикається з викликами і перепонами, які здатні вивести його із рівноваги і негативно вплинути на здоров’я. Уміння допомогти людині адаптуватися, долати труднощі щоденного життя і підтримувати високий рівень благополуччя, називають сприятливими для здоров’я життєвими навичками.

Номер слайду 15

Про життєві навички До життєвих навичок нажелать: Навички, які допомагають людині ладнати із самою собою (розбудова самооцінки, керування стресами, постановка мети і досягнення успіху);Навички, які сприяють порозумінню з іншими людьми(навички самоконтролю, гідної поведінки, ефективного спілкування, креативної роботи, розв’язання конфліктів, протидія насиллю). Більшість людей набувають цих навичок із власного досвіду, переважно методом проб і помилок.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Завдання

Номер слайду 18

Завдання

Номер слайду 19

Завдання

Номер слайду 20

Підсумки. Безпека і здоров’я – дуже важливі чинники для здійснення мрій;У наш час людям треба дбати про безпеку не лише життя, а й своєї діяльності, тобто про безпеку життєдіяльності; Здоров’я розуміють не як відсутність хвороб, а як стан повного фізичного, психологічного і соціального благополуччя;Досягнення повного благополуччя найбільшою мірою залежить від самої людини, її поведінки та способу життя;Життєві навички допомагають людям підтримувати високий рівень дієздатності та благополуччя навіть у складних життєвих обставинаї

Номер слайду 21

Домашнє завдання§1 опрацювати. Зробити невеликий конспект. Стр. 10 запитання № 3 (письмово)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Kiriyenko Olena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Василіогло Ольга Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кириленко Світлана Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Авраменко Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
6 вересня 2022
Переглядів
9118
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку