Презентація "Життя й світогляд Оскара Уайльда"

Про матеріал

Презентація "Життя й світогляд Оскара Уайльда" містить додатковий ілюстративний матеріал для уроків зарубіжної літератури в 10 класі. Надана інформація допоможе удосконалити й розширити знання учнів про біографію та творчі переконання письменника.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя й світогляд Оскара Уайльда Підготувала вчитель Слов’янської ЗОШ І-ІІІ ст. № 10 Шабанова О.Ф.

Номер слайду 2

О́скар Фінгал О’Фла́ерті Уіллс Уа́йльд (16.10.1854 — 30.11.1900)

Номер слайду 3

Батько Оскара сер Уільям Уайльд (лікар-офтальмолог зі світовим ім’ям)

Номер слайду 4

Мати Джейн Франческа Уайльд

Номер слайду 5

Оскар Уайльд у дитинстві

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дружина Констанція Ллойд

Номер слайду 10

Дружина Констанція Ллойд із сином Сірілом

Номер слайду 11

Сини Сіріл і Вівіан

Номер слайду 12

Альфред Дуглас (Бозі)

Номер слайду 13

Альфред із братами

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Могила Оскара Уайльда в Парижі

Номер слайду 19

Кадри з фільму "Уайльд" (Стівен Фрай, Джуд Лоу)

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ЕСТЕТИЗМ - переконання, згідно з яким естетичні цінності посідають головне місце в культурі та життєвій позиції; напрямок у теорії мистецтва й літературній критиці.

Номер слайду 22

надає найбільшого значення красі; переконаний, що мистецтво байдуже до морального й аморального: виховання добра не є його завданням; заперечує будь-які соціальні та моральні цінності, що лежали в основі теорії мистецтва; Особливості естетизму письменника

Номер слайду 23

митець - творець прекрасного; найвищим критерієм для твору мистецтва є досконалість його форм. Той, хто в прекрасному вбачає бридке, - людина зіпсована. Це вада; той, хто в прекрасному здатен побачити прекрасне, - людина культурна. Але обранцем є той, для кого прекрасне означає лише одне - Красу.

Номер слайду 24

Афоризми Оскара Уайльда Старі всьому вірять, люди середнього віку всіх підозрюють, молоді все знають. Коли боги хочуть покарати нас, вони прислухаються до наших молитов. Єдиний наш обов’язок перед історією — це постійно її переписувати. Єдиний спосіб уникнути спокуси — це піддатися їй.

Номер слайду 25

Життя – занадто серйозна річ, щоб говорити про нього всерйоз. Кожним своїм неординарним вчинком ми наживаємо собі ворога. Щоб здобути популярність, слід бути посередністю. Я не хочу знати, що говорять про мене за моєю спиною, я й без цього досить високої думки про себе. Це страшенно тяжка робота – нічого не робити.

Номер слайду 26

Є тільки один гріх – дурість. Найкращий спосіб зробити дітей хорошими – зробити їх щасливими. Освіта – чудова річ, але слід хоча б інколи пам’ятати: нічому з того, що варто знати, навчити не можна. Переробити інших – дуже легко, себе – набагато складніше.

ppt
Додано
6 липня 2018
Переглядів
5696
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку