Презентація "Жива і нежива природа"

Про матеріал
Навчальний проект :"Жива і нежива природа" представлений у вигляді віртуальної мандрівки по території материка Африка. Знайомство з тілами живої і неживої природи відбувається у віршованій формі. Після віртуальної мандрівки учні самостійно визначають тіла живої і неживої природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект: “Жива і нежива природа” 5 клас. Виконала : учитель природознавства Харківського ліцею№107 Синяєва Оксана Анатоліївна

Номер слайду 2

Проблема: Нас оточують тіла живої і неживої природи Як їх розпізнати? Сьогодні ми відправимось у віртуальну мандрівку на територію материка Африка і з’ясуємо, які тіла живої і неживої природи є на цьому материку.

Номер слайду 3

Тихий океан. В безмежному,Тихому океані маленька краплинка жила, співала пісеньки щасливою була. А ще в океані 10000 островів, кокосові пальми, коралові поліпи і райські пташки.

Номер слайду 4

Мандрівка краплинки. Та забажалось їй помандрувати, до сонечка звернулась: « Будь ласка, ти мені допоможи, перетвори на вітер, щоб усюди я літала, щоб бачила усе і ні за що не хвилювалась. І сонце промінцем торкнулось краплі, і полетіла крапелька над океаном, морями, озерами, льодовиками… .

Номер слайду 5

Вологі екваторіальні ліси. Довго крапля так літала, побачила ліси чудодійної краси, на екваторі ростуть, фікуси, пальми, ліани,кавове,залізне дерева,а ще хлібне,із плодів хліб пекуть,хто бажає,той споживає.

Номер слайду 6

Тварини Африки. А у лісі мавпочки живуть,папуги літають, окапі і леопарди по лісу бігають, слони листя об’їдають, мамба серед гілок за життям лісовим спостерігає.

Номер слайду 7

Сахара. Потім крапля побачила суцільні піски-це Сахара, найбільша пустеля у світі,верблюжа колючка, кактуси і тільки в оазісах фінікова пальма-це солодкі плоди.

Номер слайду 8

Річка Ніл. Майже через увесь материк велика річка тече, на берегах папірус росте, у річці крокодили великі живуть, бегемотивідпочивають, а рожеві хмаринки- фламінго їм часто на спину сідають.

Номер слайду 9

Завдання. Визначити групи: Жива і нежива природа,визначити основні показники поділу на ці групи. Нежива: Не дихають, не розмножуються, не помирають. Природа,усе,що оточує нас. Жива Дихають,розмножуються, живляться, помирають

Номер слайду 10

Групи живої і неживої природи. Жива природа. Нежива природа. Сонце,крапля- мандрівниця, Тихий океан,пісок,море, озеро, річка Ніл.,Райські пташки,коралові поліпи. Сейба, фікуси,пальми, кавове, залізне, хлібне дерево. Мавпочки, леопард, окапі, мамба,слони,папуги. Верблюжа колючка,фінікова пальма. Кактуси, папірус, крокодил, бегемоти, фламінго.

pptx
Додано
19 вересня 2021
Переглядів
2022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку