Презентація "Зимові Олімпійські ігри (Пекін 2022)"

Про матеріал
Презентація створена в допомогу вчителю чи тренеру до теоретичного уроку з фізичної культури та спорту під час дистанційного уроку або як домашнє завдання для самостійного опрацювання здобувачем освіти додаткового матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимові Олімпійські ігри

Номер слайду 2

Номер слайду 3

4 лютого в китайській столиці Пекіні розпочнуться Олімпійські ігри-2022. Це найбільші у світі змагання із зимових видів спорту, які проводяться раз на чотири роки. У них візьмуть участь понад 4 тисячі атлетів із 95 країн.

Номер слайду 4

Під час зимової Олімпіади в Пекіні проводитимуться змагання з 15 дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей. Це на сім більше, ніж у південнокорейському Пхенчхані-2018. Нові дисципліни з’являться у бобслеї, шорт-треку, лижному фристайлі, стрибках з трампліну та сноуборді.Ігри в Пекіні стануть найбільш збалансованими в гендерному плані за всю історію - відсоток жінок, які візьмуть участь в Олімпіаді, збільшиться з 41 до 45.

Номер слайду 5

Офіційним талісманом зимових Олімпійських ігор-2022 року в Пекіні стала панда на ім’я Бін Дунь Дунь."Бін" з китайської перекладається як "лід", але це слово також означає чистоту та силу. "Дунь Дунь" символізує дітей. Талісман уособлює силу тіла та волі спортсменів, а також покликаний поширювати олімпійський дух.

Номер слайду 6

В основі емблеми Олімпіади-2022 покладено китайський ієрогліф "зима". Верхня частина емблеми нагадує силует ковзаняра, а нижня - лижника. Зображення посередині символізує гірські хребти Китаю, лижні траси та ковзанки, де спортсмени змагатимуться під час Ігор. Офіційний девіз зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор Пекіна "Разом заради спільного майбутнього".

Номер слайду 7

У Пекіні спортсмени будуть змагатися за медалі у таких видах спорту:–  біатлон;–  бобслей;–  гірськолижний спорт;–  керлінг;–  ковзанярський спорт;–  лижне двоборство;–  лижні перегони;–  стрибки з трампліну;–  санний спорт;–  скелетон;–  сноуборд;–  фігурне катання;–  фрістайл;–  хокей;–  шорт-трек.

Номер слайду 8

США та інші західні країни звинувачують Пекін в ув'язненні понад мільйона уйгурів, однієї із груп національних меншин, більшість з яких становлять мусульмани, у центрах утримання під вартою в Сіньцзяні. Деякі колишні ув'язнені стверджують, що їх катували, ґвалтували або піддавали насильницькій стерилізації. Раніше The Metro із посиланням на джерело ВВС повідомляло, що китайська влада випробовує на заарештованих жителях уйгурського походження в Сіньцзяні систему штучного інтелекту, яка здатна віддалено визначати емоційний стан людини. Технологію вже протестували щонайменше на п'яти в'язнях, які були прив'язані до стільців за руки і щиколотки.

Номер слайду 9

Низка країн оголосили про дипломатичний бойкот Олімпійських і Паралімпійських ігор-2022 у Пекіні на знак протесту проти порушень прав людини у Китаї. Першими про це заявили США. Слідом за американцями від відвідання Олімпіади-2022 офіційними особами відмовилися Австралія, Велика Британія, Канада, Австрія, Бельгія, Косово, Литва, Нова Зеландія та Японія.

Номер слайду 10

Хто представлятиме Україну на Олімпіаді-2022 Наразі відомо, що захищати честь України до Пекіна вирушать 41-42 спортсмени. Це більше, ніж було на попередніх зимових Іграх в Пхенчхані, коли українська команда вирушила до Південної Кореї в складі 33-х спортсменів. На майбутню Олімпіаду "синьо-жовтим" вдалося завоювати ліцензії в біатлоні, фристайлі, фігурному катанні, санному спорті, лижних перегонах, гірськолижному спорті, сноуборді, лижному двоборстві, скелетоні, стрибках з трампліна та шорт-треку.

Номер слайду 11

Вперше в світовій історії Міжнародний олімпійський комітет двічі віддав право проведення настільки важливої події одному і тому ж місту. Основним стадіоном для змагань і відкриття / закриття Ігор стане так зване «Пташине гніздо»Більшість спортивних об’єктів, які зводилися в різних містах світу, після закінчення Олімпіади не використовуються і буквально занедбані. Вони створюють дірку в місцевих бюджетах. Стадіон у Пекіні, на щастя, не повторив долі своїх іноземних побратимів. Його площі використовуються за призначенням найактивнішим чином.

Номер слайду 12

А ви знаєте? По площі «Пташине гніздо» займає понад 250 тисяч квадратних метрів, в довжину стадіон – 330 метрів, в ширина – 220 метрів. Висота споруди в різних його частинах (через незвичайну форму) коливається від 40 з гаком метрів до 70 метрів. На стадіоні одночасно може розміститися від 80 до 90 тисяч осіб.

Номер слайду 13

При будівництві самого каркаса також стався казус. Справа в тому, що він створений з унікального сплаву на основі сталі. Його виробляли в наукових лабораторіях Китаю. Іншого такого матеріалу на Землі немає. Підсумком стало те, що на спорудження розсувного даху сталі не вистачило. Творці не розгубилися і сконструювали навіс зі спеціального високотехнологічного матеріалу. Він пропускає світло сонця, але відмінно захищає від дощу і вітру. Заразом вдалося дивом заощадити кілька десятків мільйонів доларів в результаті такого прорахунку.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 січня 2022
Переглядів
1414
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку