Презентація "Змінюємо прикметники за числами. Утворення словосполучень іменника з прикметником.Знаходження потрібної інформації в тексті за запитаннями

Про матеріал
Презентація з теми "Змінюємо прикметники за числами. Утворення словосполучень іменника з прикметником. Знаходження потрібної інформації в тексті за запитаннями" За підручником "Українська мова та читання" 2 клас частина І Пономарьова К.І. ( за Типовою освітньою програмою О.Я. Савченко)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Змінюємо прикметники за числами. Утворення словосполучень іменника з прикметником. Знаходження потрібної інформації в тексті за запитаннями с.79-80 учитель початкових класів Ольга Радул

Номер слайду 2

Завдання уроку: - навчимося змінювати прикметники за числами; - утворювати словосполучення іменника з прикметником; - поповнимо свій словниковий запас; -каліграфічно писати.

Номер слайду 3

. .атьківщина в . .дмідь вер. . сень вул . ця г . рой д . ктант Б б е и е и и е и е е и Б е е и е и

Номер слайду 4

д … тина духм яний иїв дят … л завдан … я за … ць е и К к и е н і є ї е и К н є

Номер слайду 5

Збагачуємо наш словниковий запас Черво́ний- це перший колір веселки. багряний буряковий Синоніми Як ви розумієте словосполучення червоний півень? Пожежа До якої частини мови належить слово червоний?

Номер слайду 6

Пригадаймо! _______________– це самостійна частина мови, що називає ознаку предмета й відповідає на питання який? , яка?, яке?, які? Прикметник

Номер слайду 7

Підберемо іменники до цього кольору Яка? Який? Яке? Які?

Номер слайду 8

солодкий солодкі

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Випиши назви овочів з прикметниками. Зразок: Дині ( які?) жовті, …..

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Гра « Кулінар» Склади есе. Опиши страви, підібравши влучні прикметники. 1 гр. Борщ ( який?) 2 гр. – Каша (яка?) 3 гр. – Пиріжки (які?) 4 гр. –Салат ( який?) 5 гр.- Печиво (яке?)

Номер слайду 14

___________це самостійна частина мови, що називає предмет і відповідає на питання хто? або що? Гра «Пригадай та відповідь швидко дай» Іменник- Прикметник- _______________ це самостійна частина мови, що називає ознаку предмета й відповідає на питання який? , яка?, яке?, які? Іменники змінюються за числами однина і множина Прикметники вживаються тільки з _____________ іменниками.

Номер слайду 15

Як ви попрацювали? Навчився(-лась) Вдалося Не все вдалося Було важко підбирати прикметники до іменників; складати есе; знаходити прикметники в тексті; -поповнив(-ла) словниковий запас новими словами, фразеологізмом; -каліграфічно писати; - раціонально використовувати час; - потрібно попрацювати з правилами; -повторити написання словникових слів…

Номер слайду 16

Творче завдання: Написати есе ( 2-3) речення про борщ. Слова для довідки: червоний, смачний, зелений, український, корисний, поживний. Прикметник– це самостійна частина мови, що називає ознаку предмета й відповідає на питання який? , яка?, яке?, які?

Номер слайду 17

ЯКИЙ? ЯКА? ЯКЕ? ЯКІ? НАЗИВАЄ ОЗНАКИ ПРЕДМЕТІВ ВЖИВАЄТЬСЯ З ІМЕННИКОМ ПРИКМЕТНИК ЗМІНЮЄТЬСЯ РАЗОМ З ІМЕННИКОМ

Номер слайду 18

Використані джерела: Слайди (1,2 ) з презентаціїЧерепанова Таміла Миколаївна https://vseosvita.ua/library/slovnikovi-slova-2-klas-za-onovlenimi-programami-56715.html Зошит « Я дружу зі словом» 2 клас НУШ Пономарьова К.І.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Терешко Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
20 січня 2021
Переглядів
6297
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку