Презентація "Значення досвіду в житті людини"

Про матеріал
Презентація для 5 класу "Досвід у житті людини" Етика НУШ Робота виконана чітко за підручником
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення досвіду в житті людини

Номер слайду 2

Розглянь мотиваційні плакати. Яке враження вони на тебе справили? Яка тема їх об’єднує?

Номер слайду 3

Яка з причин ведення «Щоденника успіху» тобі здалася найбільш переконливою?«Щоденник успіху» - це занотовування своїх перемог кожного дня. Це можуть бути кілька рядків про ваші результати наприкінці дня. Назвемо 7 причин, чому варто почати вести щоденник успіху.1. Щоб помічати силу кожного дня. Ми прагнемо великих перемог, але забуваємо, що всі великі досягнення складаються з маленьких щоденних кроків.2. Щоб структурувати мислення. Формулюючи думки на папері, ми вчимося усвідомлено робити вибір та приймати рішення.3. Щоб зрозуміти, що для вас успіх. Кожна людина протягом життя складає свою особисту формулу успіху, і шлях до нього також є для кожного унікальним.

Номер слайду 4

4. Щоб учитися на своїх перемогах. Пишучи про свої перемоги і про шляхи їх досягнення, ви вимальовуєте свою формулу досягнень.5. Щоб вірити в себе та мотивувати. Щоденник успіху допомагає не зневіритися у своїх силах, коли ви зазнали невдач, та продовжувати рухатися назустріч своїм цілям.6. Щоб розуміти свої цілі. Ми змінюємося, дорослішаємо, і цілі змінюються разом з нами.7. Щоб святкувати свої найменші перемоги. Вміти винагороджувати себе навіть за найменший прогрес - це потужний інструмент мотивації і натхнення.

Номер слайду 5

Прочитай оповідання «Списав задачу». Павлик прийшов до школи дуже стурбований. Удома він довго сидів над задачею й не міг розв’язати її. Тепер він прийшов до школи, щоб у когось списати. Прийшла Зіна. Вона добре вміла розв’язувати задачі. Павлик запитав у неї:- Зіно, на скільки питань задача?- На три, - відповіла Зіна. - А хіба ти не розв’язав?- Не вийшла... Дай, Зіно, списати...- Ой Павлику, чому ж ти сам не хочеш працювати? - запитала Зіна. Вона дала йому свій зошит.

Номер слайду 6

Павлик почав списувати. Списав одну дію, другу, перейшов до третьої. У третій дії помітив у Зіни помилку. Там, де треба було написати 23, Зіна написала 32. У своєму зошиті Павлик написав правильно, а Зіні не сказав, що в неї помилка. Учителька зібрала зошити для перевірки. Наступного дня вона принесла зошити.- У Павлика - відмінно, - сказала вчителька. - Молодець, Павлику, добре попрацював над задачею. А в тебе, Зіно, - добре. Помилки припустилася... Зіна зблідла. Вона глянула на Павлика. Павлик почервонів і схилив голову над партою. Як ти думаєш, чи правильно вчинила Зіна, коли дала списати Павлику задачу? Як би ти вчинив/вчинила на її місці?

Номер слайду 7

Д/З опрацювати параграф 15 Підготуйте рекламу шкільного предмета «Етика» для майбутніх п’ятикласників і п’ятикласниць.

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
1710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку