Презентація з природознавства у 3 класі - "Значення води в житті людини"

Про матеріал

Презентація про воду використовується на уроці природознавства у 3 класі за підручником Грущинська I.В. Природознавство. 3 клас, — К.: Освіта, 2013. — 176 с.

Школярі продовжують розширяти свої знання про воду, її значення в житті дюдини, використання води в побуті та господарстві,познайомляться з кругообігом води в природі, послухають вірші, зустрінуться з улюбленою рибкою Немо та її цікавими повідомленнями.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗНАЧЕННЯ ВОДИ В ЖИТТІ ЛЮДИНИПідготувала вчитель початкових класів Степнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Волноваської РДА Омельяненко Валентина Іванівна. Природознавство, 3 клас

Номер слайду 2

Мета:

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вода – найпоширеніший мінерал на Землі. Вода – необхідна умова існування всіх живих істот на Землі.

Номер слайду 5

В організмі тварини і людини вода становить понад ½ маси тіла. Вона наявна у складі крові, травних соків, сліз та інших рідин тіла. Навіть кістки містять воду. Зневоднення організму приводить до його загибелі. Під час випаровування води з потом тіла тварин і людини охолоджуються. Таким чином, вода відіграє значну роль у теплорегуляції організму.

Номер слайду 6

При втраті 10% води патологічні явища стають непоправними. На шкірі з’являються тріщини, западають осі, погіршується зір, спостерігаються спазми в горлі,людина втрачає свідомість. Втрата 21% води призводить до смерті. Втрата людським організмом води небезпечніша, ніж позбавлення її їжі: без їжі людина може прожити до 30-40 днів, а без води помирає на 6-7 день

Номер слайду 7

Під впливом сонячного тепла випарування води відбувається безперервно з поверхні морів, океанів, річок, озер та інших водоймищ. Рослини також випаровують воду. Ліс, наприклад, випаровує води в 10 разів більше, ніж таке саме за площею водоймище. Випаровуючись, вода перетворюється на водяну пару, яка надходить до атмосфери. В атмосфері з висотою температура знижується, тому водяна пара конденсується, перетворюючись на крапельки води.

Номер слайду 8

Як тільки краплі починають важити стільки, що повітря їх не утримує, вони падають на землю у вигляді дощу, снігу чи граду. Вони можуть випадати в тій же місцевості, де утворилися хмари, наприклад, над морем чи океаном. Проте внаслідок дії вітру хмари переносяться на великі відстані. Тоді опади випадають в інших районах Землі, наприклад, над суходолом. Після цього вода знову потрапляє у водойми (річки, озера), просочується крізь гірські породи, утворюючи підземні води, що доставляють її в моря й океани.

Номер слайду 9

Кругообіг води в природі.

Номер слайду 10

Великий санітар природи

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Природна вода забруднена побутовими стоками, непридатна для водопостачання населенню, бо шкідливі речовини та збудники хвороб, що містяться в ній, завдають великої шкоди здоров’ю людей, можуть викликати різні інфекційні захворювання (дизентерія, інфекційний гепатит, холера та ін.)

Номер слайду 13

Вода на службі у людини

Номер слайду 14

Поетична хвилинка. Гімн водіРозляглася земля неозора, а найкраща вода — прозора!На землі — клинове намисто, а найкраща вода — чиста!Тут діброва шумить невмируща, а найкраща вода — цілюща!Ось і день проминув. Ніч коротка, а найкраща вода — солодка!

Номер слайду 15

Цікаві факти. За все життя людина споживає в середньому 50-60 т води;Якщо бізони хочуть пити, то відчувають воду за 5-6 км;Американський тушканчик взагалі не п’є воду, йому досить вологи із зерняток;Щоб виростити 1кг овочів, потрібно витратити 2т води;Для виготовлення 1 кг паперу потрібно 25 л води.

Номер слайду 16

Вода і пов’язані з нею природні явища-вічні джерела краси й натхнення для людей.

Номер слайду 17

ЦАРИЦЯ-ВОДИЦЯ

Номер слайду 18

ВОДОЙМИ- ЦЕ ШЛЯХИ СПОЛУЧЕННЯ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кириллова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 липня 2018
Переглядів
52624
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку