Презентація "Знайоме обличчя"

Про матеріал

Презентація "Знайоме обличчя" підготовлена для проведення позакласних заходів з фізико-математичних дисциплін як один із конкурсів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знайоме обличчя

Номер слайду 2

Давньогрецький філософ і математик. Автор знаменитої теореми. Піфагор 4-х-кратний переможець Олімпійських Ігор з кулачної боротьби, але убитий у вуличній сутичці під час народного повстання.

Номер слайду 3

Видатний англійський учений, який заклав основи сучасного природознавства. Ісаак Ньютон. Сформулював основні закони класичної механіки, відкрив закон всесвітнього тяжіння, дисперсію світла. На його честь названо одиницю сили в Міжнародній системі одиниць.

Номер слайду 4

Французький математик, юрист. Франсуа Вієт. Під час франко-іспанської війни розкрив шифр кодування дипломатичних листів. Запровадив сучасну систему нотації в алгебрі. Автор теореми, яка відображає зв’язки між коренями і коефіцієнтами деяких видів рівнянь.

Номер слайду 5

Французький філософ, письменник, фізик, математик. Блез Паскаль Творець перших зразків обчислювальної техніки. Відомий відкриттям формули біноміальних коефіцієнтів, винаходом шприца. На його честь названа одиниця вимірювання тиску та популярна мова програмування.

Номер слайду 6

Англійський математик. Ада Лавлейс. Склала першу у світі програму для обчислювальної машини. Ввела у вжиток терміни «цикл» і «робоча комірка».Її ім’ям названа мова програмування.

Номер слайду 7

Один з найвизначніших фізиків XX століття. Лауреат Нобелівської премії 1921 року. Альберт Ейнштейн Створив теорію відносності, відкрив закон взаємозв'язку маси і енергії, основоположник квантової теорії.14 березня, в день його народження, наукові товариства та навчальні заклади відзначають свято «День числа π».

Номер слайду 8

Американський програміст, винахідник, філантроп. Засновник корпорації Майкрософт. Зробив величезний внесок у розвиток ринку операційних систем та індустрії програмного забезпечення Білл Гейтс

pptx
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку