Презентація "Знайомство з мовою програмування Python"

Про матеріал

Презентація "Знайомство з мовою програмування Python" підійде для будь-якого класу, в якому ви плануєте починати вивчати мову програмування Python (Пайтон).

В презентації оглянуто історію створення мови Python, етапи встановлення середовища на комп'ютер та основні поняття цієї мови програмування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знайомство з мовою програмування Python

Номер слайду 2

Пригадаємо. Що називають командою?Що називають алгоритмом?Якими способами може бути подано алгоритм?Назвіть властивості алгоритмів

Номер слайду 3

Розгадайте ребус. ПРОГРАМА

Номер слайду 4

Історія мови. Мова програмування Python розроблена в 1990 році Гвідо ван Россумом. У лютому 1991 року Гвідо опублікував вихідний текст в групі новин, після чого почала вільно поширюватися через Інтернет і сподобалася іншим програмістам. Назва мови програмування походить від британського шоу Монті Пайтон3 грудня 2008 року вийшла перша версія Python 3000 (або Python 3.0, Py3k). На сьогодні підтримуються обидві гілки розвитку (Python 3.6 і 2.7).

Номер слайду 5

Встановлення Python 3 Зайти на сайт http://www. python.org. Клікнути Downloads, щоб відкрити сторінку завантаження. Клікнути по кнопці з версією Python 3.6.1: Після завантаження інсталяційного файлу зробити по ньому подвійний клік, щоб встановити Python.5. Запустити IDLE. Для цього виконай команди ПУСК/Всі програми/ Python/ IDLE.

Номер слайду 6

Види вікон в Python. Відкриється вікно IDLE. Ми можемо починати програмувати, записуючи команди після позначки «>>>». Рядок >>> називається запрошенням, і його наявність означає, що комп'ютер готовий прийняти вашу першу команду.

Номер слайду 7

Вікно консолі У цьому вікні відображаються результати виконання програми і повідомлення про помилки у програмному коді. Python може виконувати команди, що введені у вікні консолі. Ці команди виконуються після натискання клавіші Enter, і результат одразу виводиться у вікні IDLE. Приклад. Щоб зрозуміти, як працює IDLE, після позначки «>>>» запишіть команду print ('Hello, World!') і натисніть Enter. Наша команда виконалась!

Номер слайду 8

Вікно програми. Вікно програми призначене для написання і редагування тексту програми. Щоб відкрити вікно програми, в IDLE виконайте команду File/New File. Відкривається окреме вікно програми, яка до першого збереження має ім’я «Untitled». Програму можна ввести, зберегти, запустити на виконання і переглянути результат у вікні консолі. Щоб запустити програму на виконання: Run/Run Module (або натиснути F5). Програму не можна запустити на виконання, поки вона не збережена. Ярлик файлу. Назва файлу. Розширення файлу

Номер слайду 9

Кольори в тексті програми. IDLE розфарбовує текст програми різними кольорами.

Номер слайду 10

Працюємо за комп’ютером. Повторимо правила безпечної роботи та поведінки у комп’ютерному класі

Номер слайду 11

Завдання1. (підручник Інформатика 6 клас. Бондаренко О. О. – ст.35)Введіть код у вікні програми:виконайте команду File/ Save As. Введіть ім’я файлу Перша програма і натисніть Save. Файл збережено з розширенням .py.виконайте команду Run/Run Module (або на тисніть F5). Перегляньте результат роботи програми у вікні консолі.

Номер слайду 12

Завдання 2. Вправа «Середовище опису й виконання алгоритмів»Робочий зошит 6 клас, Бондаренко О. О. – ст. 22

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Опрацювати ст. 34-35 (підручник Інформатика 6 клас, Бондаренко О. О.)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Котелевська Оксана Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Вербецька Валентина Дмитрівна
    Сподобалась презентація. Саме те, що шукала. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Демчина Христина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 квітня 2018
Переглядів
10247
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку