Презентація "Звертання"

Про матеріал
Презентація з української мови для 11 класу на тему "Звертання" . яка допоможе вчителя повторити вищезазначену тему.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З В Е Р Т А Н Н ЯПовторення пройденого матеріалу « Розділові знаки при вставних словах, словосполученнях та вставлених реченнях»

Номер слайду 2

Тренувальна вправа. Розставити розділові знаки. Визначити вставні слова.І скручувалась блакить у рулони світ у вогні здавалося потоне. Та дивна річ йшов спокійно люд. Он хтось зустрів знайомого мабуть. Може місяць може два він ішов лісами. Я пам'ятаю ешелони прощальний шум навколо. Здається вчора це було а може і ніколи. Може згадуєш нівроку через відстані і час? Чому воно вдень біло, вночі ж навпаки чорно? Десь у вечір зірка мерехтлива задивилась певне недарма. І грім їй богу! Відступив за гори. Не добро видно все те віщувало! Буває душу роздирають тигри. Правду кажучи я більше вижив у лісі на розмову з деревами ніж із людьми. З людей правду сказати ніхто не мішався. Може хвилі встануть ще як піки

Номер слайду 3

Звертання Звертання – це слово або сполучення, яке називає особу. Іноді предмет, до кого (чого?). Звертання членами не бувають. Наприклад: Дякую тобі, мамо, що будила мене рано. Звертання в усному мовленні виділяється паузами, на письмі – розділовими паузами (комами, знаком оклику)

Номер слайду 4

Розділові знак при звертанні

Номер слайду 5

Пригадай !!!!!

Номер слайду 6

Тренувальна вправа. Розставити розділові знаки. Вказати звертання непоширені й поширені. Радуйся дівчино разом зі мною сонцем і ясною голубизною. Не стій мати та й коло хати не сій по каменю тієї м'яти. Ми ж моя матінко козачого роду. Пусти мене мій батеньку на гори! Пийте груди прозору блакить. Пийте очі проміння струмкове. Бунтуй людське душе! Гартуйсь у дії! Чи знаєш ти хлопче якого коня тобі серед поля вготовила доля? Будеш мати мене проводжати. Будеш коню мені воювати. А було б тобі парубче неньку слухати. То й не віддав би синку горе-скрути ти. Згода хлопчику чи ні ? Життя це рух. У цьому брате сіль. Життя ти мій трамвай в депо не поспішай! Розкажи мені сивий діду про свої пережиті сиві дні. Не шипи не кривись чоловіче слухай старого. Ех ви дні мої потрачені недоказані слова ! Оксанцю час нічого не стирає. Що тобі моя рибочко?

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Виконати тест за посиланням у термін: 23.04 до 14.00 https://forms.gle/h. Xf. Ckjte. AH2 XY5x. P9на тему «Вставні слова, словосполучення, вставлені речення. Звертання»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 квітня 2021
Переглядів
4100
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку