Презентація-звіт з природоохоронної акції "Годівничка"

Про матеріал
Звіт-презентація містить матеріали для проведення природоохороної акції в школі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯГОДІВНИЧКА Підготували учні та вчитель біології Невгодівської філії Овруцького ліцею ім. Малишка Овруцької ОТГ Житомирської областіКерівникучитель біології Зубрійчук Ольга Михайлівна

Номер слайду 2

Мета і завдання акції:ознайомити дітей з різноманітністю видового складу зимуючих птахів своєї місцевості; надати учням знання з аспектів підгодівлі птахів; активізувати бажання учнів допомагати птахам у несприятливу пору року; навчити виготовляти годівнички з доступного матеріалу; розвивати гуманне ставлення до птахів.

Номер слайду 3

ВИСТУП ГРУПИ “ НАУКОВЦІ”Презентація цікавих фактів про птахів

Номер слайду 4

Зуб “Загадкова”Зупинка“Заг. Зупинка“Загадкова”адкова”Зупинка“Загадкова”Зупинка“Малюйкіна”Природа рідна – наша втіха,Тож хай вона не знає лиха. Ми птахів намалюємо,А потім годівнички їм змайструємо. (Конкурс дитячих малюнків)Зупинка“Загадкова”Зупинка“Загадкова”

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Зупинка“Загадкова”Зупинка“Загадкова”Зупинка“Загадкова”Зупинка“Загадкова”Зупинка“Загадкова”Зупинка“Загадкова”Вірно людям я служу,їм домівку стережу. Дзьоб міцний і гострий маю,Шкідників ним здобуваю. (Дятел)Уночі гуляє,А вдень спочиває,Має круглі очі, Бачить серед ночі.( Сова)Маленький хлопчик у сіренькій свитині По дворах стрибає, крихти збирає. (Горобець) У червонім фартушку. Птах стрибає по сніжкуІ розпитує синичку. Про найближчу годівничку. ( Снігур)  ) Завжди із Півночі я взимку прилітаю, Гніздо будую, потомство доглядаю. ( Шишкар Я шукаю в лісі шишки, В них – насіння та горішки. Хвойний ліс мене рятує,-Житло дає, та ще й годує.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Зупинка. Зупинка. Зупинка“Ерудитів”Зупинка“Ерудитів”Щось відоме і нове зустрічає скрізь тебе. Все уважно розглядай, точну відповідь шукай,Щоб помилок уникати, треба розум розвивати, Гостре око, слух, терпіння. І тоді прийде уміння і про тебе всамкінець Люди скажуть : “Молодець !”Вікторина

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Зупинка“Умілі ручки” Я ладнаю годівнички Для горобчика й синички, Для малого снігурця Крихт насиплю і пшонця. Прилітайте, друзі милі, Не лякайтесь заметілі!Ми із татом міркували. Всі журнали проглядали,Потім разом дружно встали. Годівничку змайстрували. Щоб синички жовтобокіКрасунечки зимовіЛасували і не знали. Сніжної голодної зими.

Номер слайду 11

По селу мете сніжниця,Розгулялася зима. У сусідів годівниця. А у школі в нас нема. А навколо наче вати Хтось накидав на дахи. Нумо, брате, працювати. Щоб не гинули птахи ! Узялися ми до діла, Праця нам не новина! Аж рубанки засвистіли, Аж запахла смалина! Хай сніжниця, хай пороша, Ми радіємо з Сашком. Скоро буде в нас хороша Годівниця під дашком.

Номер слайду 12

Усі птахи, особливо такі рухливі, як синиці, потребу­ють багато їжі, отже, весь світловий день вони зайняті пошуком їжі, і дуже добре, що у нас є така традиція — взимку встановлювати на деревах і кущах різні штучні годівниці, куди засипають насіння соняшника, крихти хліба тощо. Найпростіша годівниця — фанера з бортика­ми по краях, яку підвішують на дереві. Це годівничка - стіл. Якщо над такою годівничкою зробити дах для захис­ту від снігу та дощу, це буде годівничка-будиночок. А як­що на такій годівниці прикріпити пляшечку з кормом на відстані 1,5—2 см - це буде автоматична годівниця, бажа­но, щоб пляшечка була обв'язана корою берези. Під годівничку можна пристосувати пакет від молока та інше. Для птахів на зиму слід заготовляти насіння берези, реп'яхів, стебла лободи з дозрілим насінням, кінського шавлю, ягоди калини, горобини, пучки яких потрібно вивішувати в садках, особливо, коли багато снігу, та в ожеледь. Тільки пам'ятайте правило — корм потрібно класти щодня, інакше птахи перестануть вірити вам і не прилетять до годівнички. А якщо пташок підгодовувати взимку, вони й на літо залишаться в наших садах, лісах, містах і сторицею відплатять за свій порятунок від зимо­вого холоду та голоду. Бо немає в нас старанніших помічників у боротьбі з шкідниками саду, лісу, городу, ніж маленькі пернаті друзі!

Номер слайду 13

ГРУПА “ ЗАХИСНИКИ ПРИРОДИ”НЕЗВИЧАЙНІ ГОДІВНИЦІ

Номер слайду 14

ГРУПА “ ЗАХИСНИКИ ПРИРОДИ”НЕЗВИЧАЙНІ ГОДІВНИЦІЦе традиційні дерев’яні годівниціЦе годівнички з пластикових пляшок

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Операція “Встанови годівницю”Зупинка. Зупинка“Кулінарна” 

Номер слайду 17

ГРУПА “ ЗАХИСНИКИ ПРИРОДИ”Підгодовування птахів учнями разом

Номер слайду 18

НАЙЩЕДРІША ГОДІВНИЧКА

Номер слайду 19

Переможці конкурсу

Номер слайду 20

ЧИМ ПІДГОДОВУВАТИ ПТАХІВНесмажене насіння соняшника Просо, пшоно Крихти сухого білого хліба

Номер слайду 21

ЧИМ ПІДГОДОВУВАТИ ПТАХІВСире несолоне м'ясо і сало. Відварена вівсяна крупа. Насіння гарбуза, дині, кавуна. Ягоди горобини та бузини

Номер слайду 22

Зупинка. Зупинка. Зупинка. Зупинка. Зупинка. Зупинка. Зупинка“Кулінарна”Зупинка“Кулінарна” Зупинка“Кулінарна” Зупинка“Кулінарна”  Не варто загодовувати птахів хлібом. Оскільки хліб для голодного птаха, як попкорн для голодної людини - швидко наповнює пустий шлунок, але не має поживної цінності для птахів. Більш поживними є зачерствілий торт чи тістечка , крихти з печива, залишки від іншої випічки, які багаті на жири.І зовсім не можна давати чорний хліб, від споживання якого птахи гинуть, бо він набухає у їх зобиках. Не варто годувати птахів гречаними, пшеничними, ячмінними крупами, а також рисом і пшоном. Два останні види круп розбухатимуть у шлунках птахів і завдаватимуть їм додаткових неприємностей у холоди. Проте добре підтримають тонус пернатих узимку залишки відвареного рису чи макаронів, багаті на крохмаль. Викладайте на пташиний стіл шматочки сала, обрізки з м’яса. Кістки та жирні шматочки від м’яса, які залишаються після сімейної трапези, вабитимуть синичок і дятликів, а також сойок. Пам’ятайте, що ці продукти повинні бути несолоними (повністю без солі) . Зупинка“Кулінарна””

Номер слайду 23

Полюбляють птахи насіння кавунів, огірків, динь, кабачків, гарбузів , але воно має бути несмаженим. Зрадіють пернаті заздалегідь заготовленому вами насінню дикоростучих рослин: лободи, лопуха, кропиви, кінського щавлю, будяків. Найкращим кормом для птахів є звичайне соняшникове насіння, але воно має бути несмаженим. Дрібним птахам, що мають маленький дзьоб, важкувато добути ядро зі шкаралупи, тому радимо дещо потовкти насіння. Крім того, годівнички можна наповнювати просом, вівсом, подрібненим кукурудзяним зерном. А висушені ягоди горобини, бузини, калини, ожини, обліпихи приваблять снігурів, дроздів, омелюхів. Насіння ясеня та клена - улюблений корм снігурів. Люблять птахи різноманітні сухофрукти та гриби. А ще більший сюрприз для птахів, якщо вони будуть червивими.

Номер слайду 24

П А М ’ Я Т А Й М ОНе можна підгодовувати птахів:смаженим насінням солоними продуктами (салом або м’ясом) чорним хлібом

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
700
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку