Презентація "Звуки [ д] [д'] . Позначення їх буквою "де" "

Про матеріал
Презентація до уроку навчання грамоти 1 клас. Вивчення букви д. У ній використовується буквар М . Д. Захарійчук 1 частина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звуки [д] [д']. Позначення їх буквою «д». Аналітико-синтетичні види роботи зі словами-назвами. Навчання грамоти

Номер слайду 2

Всі почули ви дзвінок, Він покликав на урок. Ми усі приготувались, На перерві постарались. Зараз сядуть лиш дівчата, А за ними і хлоп’ята.

Номер слайду 3

Дятел дерево довбає —Короїдів добуває. А без вредних короїдів. Буде дятел без обідів. Уважно прослухайте вірш і скажіть про кого в ньому говориться. Вимовте перший звук у слові дятел. Який це звук?Що довбів д. Вимовте слова дерево;Вимовте перший звук слова [д]. Який це звук?

Номер слайду 4

Робота з розворотом «Букваря»Бачу Д, д (де). Чую [д], [д´].

Номер слайду 5

Звуковий аналіз слів-назв предметів с.90{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}дрі*д{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}д*тел{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ле*ід*[= - ]- [- ]- = [= ]= - -

Номер слайду 6

Да До. Ді Ду. Ди Де Од УдІд Ед. Ад Ид

Номер слайду 7

Робота з «Букварем». Читання вірша Б. Бірюкова . С.91— Доб-ро-го ран-ку! — мов-лю за звича-єм.— Доб-ро-го ран-ку! — кож-но-му зи-чу я.— Доб-ро-го дня вам! — лю-дям бажа-ю.— Ве-чо-ра доб-ро-го! — стріч-них віта-ю.І ус-мі-ха-ють-ся в від-по-відь лю-ди —Доб-рі сло-ва ж бо для кож-но-го лю-бі. Як ми називаємо виділені слова?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Робота з ілюстраціями. Добери до кожної ситуації слова-вітання.

Номер слайду 10

Склади й прочитай прислів’я. Ласкаве слово - весни.тепло

Номер слайду 11

Щоденні 5 Слухання. У наших лісах водиться дивовижна пташка – дятел звичайний. Насправді він не такий вже великий, дізнатися його можна по кардиналської червоній шапці, а почути здалеку. Стук частий, дробовий. Тільки тріски летять на всі боки. І завжди люди думають: як це у дятла голова не відвалюється, струс мозку не відбувається. А вся справа в тому, що у нього будова черепа особливе, а мова немов оперізує мозок, амортизує. Саме це і дозволяє птахові невтомно лікувати наші дерева, виймаючи з-під кори шкідників. Лазить по вертикальному стовбуру дятел дуже спритно: хвіст жорсткий впирається, кігті чіпкі тримають міцно, голова відкидається назад під немислимим кутом. Слух у птахів чудовий: будь-який рух під товстою корою він чує і реагує моментально. Якщо жуки-короїди причаїлися і поводяться тихо, дятел все одно їх знайде. Постукає легенько по дереву, виявить порожнини, які короїди проїли. Звук ж змінюється. Мова у нього липкий і дуже довгий – двадцять сантиметрів (вся пташка довжиною така ж!), До того ж може витончений до такої міри, що і в мурашиний хід проникне, не зруйнувавши конструкції. Пробивши отвір, птах легко дістає і самих жуків, і їх личинки. Їсть він дуже багато, тому і санітар. Одномоментно в шлунку дятла може перебувати півтори сотні всяких шкідників! Скільки дерев було б знищено в лісах, якби не ця строката пташка!

Номер слайду 12

Кубування. Перевірка почутого. Гра « Чарівний кубик»

Номер слайду 13

Рефлексія. Вправа «Емоційна ромашка». Дай відповіді цеглинками LEGOУ мене все вийшло. Було важко. Нічого не зрозумів

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 січня 2023
Переглядів
423
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку