Презентація" Звуки [р], [р’], буква Р, р."

Про матеріал
"У перукарні" Звуки [р], [р'], буква Р, р. Читання складів з буквою, ознайомлення зі звуковим аналізом у слові букви "р".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Як називається невисока шафа з висувними шухлядами? (Комод.) На що вказують дві коми перед малюнком? (Треба не називати два перших звуки у слові.) Що залишається від слова комод? (Мод.) Який звук треба додати? Яке слово у вас вийшло? (Мода.) КОМОД

Номер слайду 4

М О – Д А Модно одягатися стильно. Модно мати сучасну зачіску. Модно правильно харчуватися. Модно займатися спортом. Модно мати корисні звички.

Номер слайду 5

Розгляд ілюстрацій до тексту с.52 У ПЕРУКАРНІ У новому районі міста відкрили перукарню. Тут просторі зали з великими дзеркалами і зручні крісла. На столиках багато різноманітних гребінців і ножиць. На стінах світлини із сучасними зачісками. До перукарні прийшли Іра і Роман. Дівчинка хоче зробити собі красиву зачіску, а хлопчик – модну стрижку. Перукарі взялися до справи. Вони вправно і старанно діють гребінцем і ножицями. Гарні зачіски будуть у дітей!

Номер слайду 6

П Е Р У К А Р – ПЕ-РУ-КАР П Е Р У К А Р І – ПЕ-Р-КА-РІ Назвіть другий і четвертий склади. (Ру – рі) Роман, район, різноманітні Назвіть перший звук у словах Звуки, за вимовою приголосні: [р] – твердий, а [р’] – м’який.

Номер слайду 7

Утворення складів і слів зі звуками [р], [р’] Звук [р] – ра, ро, ру, ре, ри Звук [р’] – ря, рьо, рю, рє, рі

Номер слайду 8

Графічний аналіз букви

Номер слайду 9

Друкування букви Р, р.

Номер слайду 10

Графічний аналіз малої букви р Равлик лізе на стиблинку, Сам несе свою хатинку! Налякався і замер – Схожим став на букву р!

Номер слайду 11

Письмо малої букви р У прописах (с. 28) виконайте розчерки для малої літери. Наведіть букву у зображенні прапорця.

ppt
Додано
1 листопада 2021
Переглядів
1797
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку