ПрезентаціяПрактичне заняття . Складання порівняльної характеристики морів України Дослідження.8 клас

Про матеріал
Практичне заняття. Складання порівняльної характеристики морів України Дослідження.8 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття . Складання порівняльної характеристики морів України Дослідження.8 клас «У води є тисясі доріг, але всі вони ведуть до моря»

Номер слайду 2

Національний тиждень читання поезії 21 березня відзначають всесвітній День поезії. 19 березня видатній українській поетесі-шістдесятниці, письменниці та дисидентці Ліні Василівні Костенко виповнюється 94 роки . Ліна Костенко – це не просто ім'я, це – символ української літератури, взірець духовності та незламності.

Номер слайду 3

Ліна Костенко«І не минає, не минає!..» Ліна КостенкоІ не минає, не минає!І вже, напевно, не мине. Тривога душу розпинає:а що, як любиш не мене?Я по-латині: аморе, амо!Невже від цього рятунку немає?А море, мамо,а море, мамо, теж не минає. А море, мамо, аморе, амо,аморе, амо! А ти єдин. Я обламаю хвилинам пальці,щоб не сплітались в печаль годин. Розпались хмари на міліграми,і всох колодязь каламаря. Куди забігти? Аморе, амо... На карті місяця теж моря. Чманіє сад од квітучої рясності.Іду, збиваю росу хвощів... Море Кризисів. Море Ясності. Море Дощів.

Номер слайду 4

22 березня, святкують Всесвітній день води запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. У цей день у всьому світі проходять заходи присвячені важливості збереження та дбайливому ставленню до водних ресурсів. Вода – основа життя, без якої неможливе існування жодної з відомих форм живих істот, в тому числі і риби. День Балтійського моря.

Номер слайду 5

Море… Чим же воно так приваблює?Чим притягує поетів, письменників, художників і звичайних людей?Люди завжди намагалися селитися на узбережжі річок, морів, океанів. Нам з вами дуже пощастило, наша країна має дуже зручне географічне положення, тому що її береги омивають аж 2 моря: Чорне і Азовське. А це – зв'язок із морськими державами світу, і не тільки.

Номер слайду 6

Очікувані результати: учні зможуть самостійно характеризувати і порівнювати , виявляти причини відмінностей в морів;давати визначення термінів і понять, називати географічні об’єкти; характеризувати за картами окремі географічні об’єкти; показувати на карті навчальну географічну номенклатуру ; розвивати навички аналізу завдання; аргументувати власні думки; узагальнювати та систематизувати матеріал.

Номер слайду 7

Факт чи міф"Чорне море з'явилося штучно, завдяки таланту та праці давніх українців. У незапам'ятні часи, коли наші співвітчизники поверталися додому з далеких мандрівок та розповідали про великі простори води у закордонних землях, було ухвалено рішення створити море і для себе. В результаті героїчної праці не одного покоління наших предків було викопано величезне озеро…" ? ?

Номер слайду 8

Метод «Діаграма Вена».

Номер слайду 9

Які назви мали моря?“Pontos Axeinos” (Негостинне море). “Pontos Euxenius” (Гостинне море). Караденіз (“Kara Deniz”, Чорне – тобто Погане море). Меотійське озеро (грец. Μαιῶτις), Меотійське болото (лат. Palus Maeotis), Темеринда (означає матір морів); Нітшлах або Бараль-Азов, Бар'ял-Ассак або Бахр-Ассак (Темно-синє море;Mare delle Zabacche (Mare Тапе). Озовське

Номер слайду 10

Цифрова розминка 422 тис. км², 38 тис. км², 14 м., 7,4 метра , 2245 м.,1256 метрів, 1167 км., 624 км.,4090 км., 620 видів, 2 тис., 160 видів,17-18 %, 380 км., 2700 км., 12–14 ‰, 124–166 ‰, +11 °С,11 разів, 320 км³, 200 км, 1541 км., 4,5-15 км.

Номер слайду 11

Знайдемо рекорди морів. Найбільшою затокою, яка омиває береги України, є Каркінітська завдовжки 118 км і завширшки 80 км. Найбільший острів України та Чорного моря – Джарилгач завдовжки 40 км. Найдовша піщана коса у світі – Арабатська стрілка. Її довжина 115 кілометрів, а ширина – від 270 метрів до 7,5 кілометрів. Найбільший морський савець, що живе біля берегів України-дельфін Афалія. Найвідаленіший острів- Зміїний.

Номер слайду 12

Робота з робочими аркушами.

Номер слайду 13

wordwallhttps://.net/uk/resource/14570600/%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%8 F-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8https://wordwall.net/play/66945/044/684 Моря України. Вправа. Моря України - Діаграма з мітками

Номер слайду 14

Узбережжя Чорного моря20202024

Номер слайду 15

Ане́ксія (лат. annexio — приєднання) — це насильницьке приєднання державою всієї або частини території іншої держави або нації в односторонньому порядку. За сучасним міжнародним правом анексія — один з видів агресії і спричиняє міжнародно-правову відповідальність. Вченим вдалося зафіксувати, що кількість викидів дельфінів на берег торік року зросла у 2-3 рази порівняно з 2021 роком.«Зафіксовано та підтверджено близько тисячі випадків по всьому узбережжю. Це дані, підтверджені фотографіями та знахідками. Звісно, таких випадків може бути більше. Дані вчених за минулий рік показують, що більше випадків було зафіксовано, коли була висока інтенсивність боїв у північно-західній частині Чорного моря..

Номер слайду 16

Я думаю, кожному з нас приємно відчувати на собі легкий морський бриз, милуватися безкраїми водними просторами і радіти життю. Мрії збуваються

Номер слайду 17

Бердянськ. Кирилівка. Федотова коса. Крим

Номер слайду 18

Факт чи міф

Номер слайду 19

Гра-доміНУШка Чорне море

Номер слайду 20

БЕРЕЖІТЬ МОРЯ – СПРАВЖНІ СКАРБИ УКРАЇНИ!!!

Номер слайду 21

Тік Ток

Номер слайду 22

Домашнє завдання. Повторити § 44 - 45. Зробити повідомлення «Основні види і джерела забруднення довкілля. Виконати вправу. https://learningapps.org/view4942895

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
5 квітня
Переглядів
26
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку