Мета: зацікавити учнів в навчальному матеріалі, шкільній програмі через дослідження харчових продуктів в рамках шкільного класу; розвивати вміння працювати в групах, парах та самостійно; засвоювати розуміння того, що всі предмети створюють суцільну картину світу та нерозривні зі звичайним життям; розвивати вміння поводитись із грошима в магазині та купувати необхідні продукти; виховувати повагу, вміння допомагати товаришам. Обладнання: проектор, ноутбук, презентація, яблука, тарілочки, друковані зошити з математики, друковані грошові купюри, штрудель яблучний, яблучний сік, світлини з яблуками, яблучним оцетом, борошном, соняшниковою олією, молоком, налисниками, медом, джемом, творогом, узваром, пластилін, дощечка, стеки, вологі серветки.
. Робота з позначками +/-Проблемне питання « Який знак поставити над словам оцет?» ( Вислуховуємо думки дітей. Вчитель пояснює, що яблучний оцет – це кислота. Ця речовина може бути небезпечною, тому дітям з нею треба бути обережними. Увага! Не сплутай оцет і сік. Читай підпис на упаковці!!!. Діти самостійно придумують знак «Небезпека» і позначають нею оцет.)