Презентаційний урок "Інтегрований СТЕМ-урок. Тема: «Харчування і здоров’я. Я і яблуко . STEM-ART проект "Яблуко".Порівняння чисел. Числовий промінь та його застосування.

Про матеріал
Інтегрований урок проводився в рамках тематичного СТЕМ-тижня «Здорова тарілка харчування».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований СТЕМ-урок. Тема: «Харчування і здоров’я. Я і яблуко . STEM-ART проект "Яблуко"Порівняння чисел. Числовий промінь та його застосування. Складання виразів.

Номер слайду 2

Клас: 1 , НУШІнтегруються предмети: Математика, Інтегрований курс «Я досліджую світ»Інтегрований урок проводився в рамках тематичного СТЕМ-тижня «Здорова тарілка харчування»

Номер слайду 3

Мета: зацікавити учнів в навчальному матеріалі, шкільній програмі через дослідження харчових продуктів в рамках шкільного класу; розвивати вміння працювати в групах, парах та самостійно; засвоювати розуміння того, що всі предмети створюють суцільну картину світу та нерозривні зі звичайним життям; розвивати вміння поводитись із грошима в магазині та купувати необхідні продукти; виховувати повагу, вміння допомагати товаришам. Обладнання: проектор, ноутбук, презентація, яблука, тарілочки, друковані зошити з математики, друковані грошові купюри, штрудель яблучний, яблучний сік, світлини з яблуками, яблучним оцетом, борошном, соняшниковою олією, молоком, налисниками, медом, джемом, творогом, узваром, пластилін, дощечка, стеки, вологі серветки.

Номер слайду 4

План уроку. М- математика «Готуємо корисну їжу»1. Проведення математичних дослідів.2. Робота в групах «Готуємо страву»( за технологічними картками)3. Гра «Магазин» (купівля продуктів для виготовлення страви)4. Презентація страви

Номер слайду 5

Мозковий штурм

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

2457910

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Мій яблучний стіл

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ШАРЛОТКАШТРУДЕЛЬ ОЦЕТУЗВАРРобота зі словами

Номер слайду 14

Хвилинка відпочинку. Заплющіть очі, прослухайте і впізнайте звуки. Вправа « Імітація»( ми рвемо яблука; ми збираємо розсипані яблука; ми дотягуємося до яблучка, що виросло високо на гіллі). 

Номер слайду 15

Гра «Магазин». Придбання шести продуктів для приготування налисників. Дослідження яблука через потемніння. Рахування яблука. Повторення складу числа 6 за допомогою яблук.

Номер слайду 16

Повторення правила

Номер слайду 17

Гра «Магазин». Придбання шести продуктів для приготування налисників за ціною по 1 грн. Повторення додавання та віднімання на 6.

Номер слайду 18

Поділ учнів на 2 групи для покупки продуктів. У кожна група має заплатити 6 грн

Номер слайду 19

. Робота з позначками +/-Проблемне питання « Який знак поставити над словам оцет?» ( Вислуховуємо думки дітей. Вчитель пояснює, що яблучний оцет – це кислота. Ця речовина може бути небезпечною, тому дітям з нею треба бути обережними. Увага! Не сплутай оцет і сік. Читай підпис на упаковці!!!. Діти самостійно придумують знак «Небезпека» і позначають нею оцет.)

Номер слайду 20

Готуємо страву. Карта «Мій яблучний млинчик»

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Корисна начинка

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

СТВОРЕННЯ З ПЛАСТИЛІНУМЛИНЦІВ З НАЧИНКАМИ

Номер слайду 26

. Самостійна робота учнів. Створення колажу « Моя улюблена страва із яблук». ІІІ. Рефлексія. Виставка-презентація карт «Мій яблучний млинчик» Вправа «Незакінчене речення". Я дізнався на уроці, що…. Продовж ланцюжок назв страв із яблук… Я люблю вживати яблуко, бо….

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

pptx
Пов’язані теми
Математика, 1 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
700
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку