Презентація до тематичного дня "Всесвітній День захисту тварин"

Про матеріал

Дана презентація розрахована на тематичний день,яка включає в себе інтегрованй курс з природознавства,української мови,математики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Будь чистою і світлою, дитино. Добро твори у світі кожен час. Добро і є та категорія єдина, Яка веде до світла кожного із нас. Добром на доброту відповідай щоднини Й на зло також добром відповідай. Покликання найбільше для людини –Добро творити! Це запам’ятай. Н. Красоткіна

Номер слайду 3

Великий, сильний, дуже злий,Охоче йде на полювання. Ви відгадали — хто такий?Кажіть відразу, без вагання.Їжу різну він вживає,Живе спокійно, не спішить. А коли сонце спати лягає,Колючий звір кудись біжить. У калюжі лежить звір —Не собака і не тхір.Їсть в калюжі й хрокає,Рильцем смачно чмокає. Брудне пузо, брудна спинка,Зветься нечупара…… 

Номер слайду 4

Якщо собака — це все, що в тебе є, ти все одно багата людина. (Луїс Сабін ) Той, хто говорить, що щастя не купиш, ніколи не купував цуценя.(Уілфред Лэмптон)Люди приходять на землю заради однієї мети – навчитися любити. Собаки це з народження вміють, тому живуть менше за нас.(Ельчін Сафарлі)Якщо душа – це уміння любити, бути відданим і вдячним, то тварини мають її більшою мірою, чим багато хто з людей. Джеймс Хэрріот. Співчуття до тварин так тісно пов’язане з добротою характеру, що можна з упевненістю стверджувати: хто жорстокий з тваринами, той не може бути доброю людиною. Артур Шопенгауер

Номер слайду 5

Друзів всіх чотирилапих Пропоную обійняти. Хай улюбленці домашні Не дають вам сумувати. Хай вони дарують радість, Служать вірно вам завжди, Ви ж любіть чотирилапих, Захищайте від біди!Ми не одні на цій планеті,Земля – наша мати, а ми – її діти,Тварини теж наша сім’я,Вони – брати менші, людям друзі,Так нехай же всюди птахи співають,І поруч тварини мирно живуть,І щоб не зникла з Землі краса,Ми охороняти її будемо завжди!

Номер слайду 6

Щороку 4 жовтня весь світ відзначає День тварин (Всесвітній день захисту тварин). Сьогодні це свято відзначає свою 91 річницю. Зародилося воно в 1931 році у Флоренції, на міжнародному конгресі прихильників руху захисту прав тварин. Саме ця дата була обрана не випадково: 4 жовтня відзначається день пам’яті католицького святого Франциска Ассізького, який є покровителем тварин. За багатьма легендами, святий міг спілкуватися з тваринним світом. Товариства захисту тварин організовують різні заходи та акції по всьому світу до цього дня, щоб звернути увагу людей на актуальні проблеми тваринного світу і навколишнього середовища. Важливо, що такі дії спрямовані не тільки стосовно диких тварин, а й домашніх вихованців, адже навіть в наші дні випадки жорстокого поводження з улюбленцями досить поширені. Пам’ятайте, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і ваша любов. 

Номер слайду 7

Домашні собаки з'явилися приблизно 15000 років тому, з тих пір було виведено понад 400 порід, що володіють унікальними властивостями. У собак дуже добре розвинена чутливість. Неймовірно розвинений нюх. Слух розвинений в чотири рази краще, ніж у людини. Набагато краще людей бачать в темнотіСобаки різноманітніСобаки дуже різноманітні за формою та вагою. Наприклад, сенбернар важче чихуахуа в 110 разів. Мають ряд методів для спілкування. Можуть передавати інформацію запахом. Проводять спектр звуків в різних комбінаціях, скиглять, гарчать, гавкають і виють. Для спілкування з іншими псами, собаки можуть використовувати тіло, обличчя, хвіст і вуха. Собаки розумніЗдатні запам'ятовувати імена для великої кількості предметів (до 200), і не плутатися в них. Здатність до навчання вище ніж у шимпанзе

Номер слайду 8

У мене вірний є друзяка - Не розбишака, не бурлака,Не забіяка, не зівака,Не задавака, не гуляка,От тільки жаль - він не балака. Хто ж він? Впізнали?

Номер слайду 9

Усі знають історії про вірність собак, які роками чекали на своїх господарів. А коти також бувають такими ж відданими!У невеликому містечку Шуя жила собі пенсіонерка - в старому будинку практично в центрі міста. Чоловік її давно помер, діти роз'їхалися по країні, і жила бабуся тільки зі своїм старим котом Василем. Щоб не нудьгувати вдома, жінка влаштувалася на роботу в магазин прибиральницею. Кожен день, коли вона йшла на кілька годин, свого кота Ваську випускала погуляти. А потім він її чекав біля паркану, ходячи навколо будинку. Господиня завжди приносила йому що-небудь смачненьке!Але один раз жінка з роботи не повернулася - там їй стало погано і швидка відвезла її в лікарню. А кіт так і залишився чекати біля паркану. Через день його помітила одна жаліслива жінка і стала підгодовувати - подумала загубився, чи викинули тварину. Десь через тиждень пенсіонерка в лікарні прийшла в себе і змогла розмовляти. Вона попросила сусідку, яка провідувала її, знайти Ваську і взяти його до себе на час лікування. Та, звичайно, не відмовила - знайшла кота на тому ж місці біля паркану. Він впізнав сусідку і погодився на ніч піти до неї додому. А кожне ранок знову просився на вулицю і йшов на своє місце до паркану. Господиня розповіла про вірність її кота, і у жінки з'явилася сильна мотивація скоріше одужати! Вже через тиждень її лікарі відпустили на домашнє лікування! Коли господиня показалася на вулиці, Васька здалеку впізнав її і буквально стрибав від радості. А жінка ще більше стала любити свого котика, адже в її лікуванні є і його участь.

Номер слайду 10

Руханка

Номер слайду 11

Лікар призначив кроленятку приймати вітаміни по 3 штуки на день протягом 7 днів. Скільки всього вітамінів з’їсть кроленятко?3·7=21(в.)Відповідь: кроленятко з’їсть 21 вітаміну.

Номер слайду 12

ВВіСпробуй намалювати малюнок!Зображення якої тваринки у тебе вийшло?

Номер слайду 13

{C4 B1156 A-380 E-4 F78-BDF5-A606 A8083 BF9}скроликохчоіхнрагьієбшбфиюпжечакврбрааувкащккапбяеамішавукчфзггьнлгачивоіроиаблмамаяткшївмчерепахааю. Подивись на малюнки, знайди ізакресли назви зображених тварин.

Номер слайду 14

1. Читання оповідання. Богатий врожай. Жили-були працьовиті гусята Ваня та Костя. Ваня дуже любив працювати в саду, а Костя – на городі. Вирішив Ваня виростити врожай груш та винограду, а Костя – урожай гороху та огірків. Овочі та фрукти виросли на славу. Але тут Костін урожай стали поїдати ненаситні гусениці, а до Вані в сад понаводилися гучні галки і стали клювати груші та виноград. Гусята не розгубилися і почали боротися зі шкідниками. Костя покликав на допомогу пташок, а Іван вирішив зробити лякало. Наприкінці літа Костя та Ваня зібрали багатий урожай овочів та фруктів. Тепер ніяка зима їм була не страшна.2. Розмова.- Про кого це оповідання?- Де любив працювати Ваня? Як його можна назвати?– Де любив працювати Костя? Як його можна назвати?- Що вирощував у саду Ваня?- А що на городі Костя?- Хто заважав Вані? А хто Кості?- Як можна назвати гусениць та галок?- Хто допоміг Вані позбутися гусениць?- А що зробив Костя, щоб відлякати галок?- Чому раділи працьовиті гусята наприкінці літа?3. Переказ розповіді.

Номер слайду 15

Запали ліхтарик з добрих справ. Допомога. Любов. Піклування

Номер слайду 16

Пам’ятай

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Неділько Лідія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Фурманюк Юлія
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
514
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку