Презетнація на тему «Генетичний моніторинг у людських спільнотах»

Про матеріал
Презентація на тему «Генетичний моніторинг у людських спільнотах» призначена для висвітлення ролі та важливості генетичного моніторингу в дослідженні та збереженні здоров'я та відмінностей у геномі людських спільнот.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Генетичний моніторинг у людських спільнотах. Підготував учень 10-В класу. Шевченко Григорій

Номер слайду 2

Що таке моніторинг?Генетика та генетичний моніторинг. Мета генетичного монітирингу. Напрями генетичного моніторингу.Історія генетичного моніторингу. Висновок. Використані джерела. План презентації

Номер слайду 3

Моніторинг — системапостійного спостереження за явищами і процесами, що проходять в навколишньому середовищі і суспільстві, результати якого служать для обґрунтування управлінських рішень по забезпеченню безпеки людей та об'єктів економіки.

Номер слайду 4

Генетика - це наука про спадковість і мінливість 4 ознак організмів, методи управління ними та організацію спадкового матеріалу. ГЕНЕТИЧНИЙ МОНІТОРИНГ - це Систематичне спостереження за станом генофонду популяції, що дає змогу оцінювати наявний мутаційний процес та прогнозувати його зміни.

Номер слайду 5

Основною метою генетичного моніторингу є контроль та попередження спадкових шкідливих порушень. Окрім того, за допомогою моніторингу можна:1. Визначати спрямованість спадкової мінливості в популяціях людини;2. Визначати частоту деяких мутацій та інтенсивність мутаційного процесу;3. Проводити «інвентаризацію» та створювати реєстр спадкових захворювань людини;4. Прогнозувати кількість людей зі спадковими захворюваннями;5. Оцінювати шкідливий вплив мутагенних чинників середовища.

Номер слайду 6

Генетичний моніторинг здійснюють у таких напрямках, як фенотипічний моніторинг (спостереження за частотою домінантних мутацій), біохімічний моніторинг (виявлення біохімічних порушень), цитогенетичний моніторинг (спостереження вивчення частоти хромосомних та геномних мутацій), молекулярно-генетичний моніторинг (розробляють з метою виявлення генетичних порушень), моніторинг архівних документів (для визначення темпів мутаційного процесу за змінами частот летальних мутацій).ppt_xppt_x

Номер слайду 7

За кордоном моніторинг вад розроблявся з 60-х років. Приводом виникнення стала «талідомідна катастрофа». За 6 років після появи талідоміду на ринку і до встановлення його причинності народилося 6 тисяч дітей із важкими вадами розвитку.

Номер слайду 8

Отже, генетичний моніторинг є сукупністю заходів для відслідковування появи й поширення спадкових захворювань.

Номер слайду 9

https://pacula2017.blogspot.com/p/blog-page_72.htmlhttps://uahistory.co/pidruchniki/sobol-biology-and-ecology-10-class-2018-standard-level/51.phphttps://youtu.be/I7m. Xw. Rm. Cdd. Y?si=YT5 Gen. FCHXHN2p. RLВикористані джерела

Номер слайду 10

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 10 клас, Презентації
Додано
14 серпня
Переглядів
62
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку