Презинтація "Білочка. Художній опис."

Про матеріал
Презинтація допоможе вчителю підготуватись до уроку. Є фото білочки і зразки художніх описів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Білочка. Художній опис за поданим зразком.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Всім відомий лісовий звірок білка. Ця пухнаста, дуже весела і рухлива тварина є гризуном. Дійсно, ці милі звірятка їдять рослинну їжу – ягоди, горіхи, гриби, жолуді, плоди дерев. Однак, білочка може бути і хижаком. Якщо вона зустріне пташине гніздо, то розорить його і з’їсть пташенят.

Номер слайду 6

Забарвлення її шерсті – рудувате або навіть коричневе. Голова у білочки округла, з великими чорними очима. Вуха у білочки великі та витягнуті, з пензликами на кінці. Лапки сильні, з гострими кігтями. За білками дуже цікаво спостерігати. Вони спритно скачуть по деревах і пересуваються по землі.

Номер слайду 7

Білочка невеличке звірятко, яке живе у лісах та парках. В неї руденька пухнаста шубка, яка навесні стає майже сірою, бо білка линяє. На вушках, що постійно стирчать угору, кисточки. Пухнастий хвостик, що допомагає у стрибанні, піднятий догори.

Номер слайду 8

Цей звір відрізняється кмітливістю і спритністю. При цьому білки забудькуваті. Якщо білка, роблячи запаси на зиму, закопає горіхи в землю, то вона може і не згадати про них. А з них виростають потім нові дерева. Так само тварина забуває і про інші свої припаси – шишки, жолуді та різні плоди. А взимку вона змушена харчуватися тим, що припасли інші гризуни – бурундуки та миші.

Номер слайду 9

Білочка — невелика та спритна лісова мешканка. У неї руденька та пухнаста шубка. Взимку її шерсть стає сіренькою. Тіло тваринки видовжене, а на маленькій голівці є два гострих вушка з чорними китичками. Маленькі чорні оченята, мов дві цяточки вогнисті. Лапки міцні з гострими кігтиками. За допомогою них «повітряна акробатка» легко стрибає з гілки на гілку. Довгий і пухнастий хвіст служить їй кермом і парашутом. Білка – справжня лісова красуня, я люблю спостерігати за її поведінкою.

Номер слайду 10

Білочка –  це невелика тваринка, яку можна зустріти в лісах та парках. Її руденьку шубку та пухнастий хвіст добре видно серед дерев і взимку, і влітку. Вона прудка та швидка, легко перестрибує з дерева на дерево, керуючи хвостиком, мов кермом. Мордочка маленька і витягнута. Оченята у тваринки схожі на чорні блискучі намистинки. На вушках, що постійно стирчать угору, кисточки. На прогулянку в парк я завжди беру горішки. Якщо постукати горіхом по горіху, то білочка це почує і може навіть взяти смаколика з рук. Коли вона їсть, то тримає горішок передніми лапками. Руденька білочка – гарне та доброзичливе звірятко, за яким я люблю спостерігати. 

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Презентації
НУШ
Додано
20 березня 2023
Переглядів
8246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку