презинтація з геограції на тему "Молдова"

Про матеріал
Огляд країни Молдови з ілюстраціями та цікавою інформацією. Географія по-сучасному)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Молдова

Номер слайду 2

План :1. Загальна харектеристика2. Аналіз ЕГП, ПГП.3. Природні ресурси.4. Населення.5. Господарство.6. Трансорт.7. Зовнішні звязки

Номер слайду 3

Площа:33,7 тис. км2 Населення:4 321 000 (2010)Столиця: Кишинів. Офіційна назва:республіка Молдова. Державний устрій:парламентська республіка. Законодавчій орган:однопалатний парламент. Глава держави:президент. Адміністративний устрій:унітарна республіка. Поширені релігії:християнство (православні)Член ООНДержавне свято: День незалежності (27 серпня)

Номер слайду 4

ЕГП , ПГП

Номер слайду 5

ЕГП та природно-ресурсний потенціал. Молдова межує з Румунією та Україною й не має виходу в море. Основний ландшафт країни – горбиста рівнина, розітнута річковими долинами та балками; найбільш піднесена в центральній частині. Клімат помірний континентальний з помірними зимами, теплим літом, сприятливий для розвитку землеробства.

Номер слайду 6

Природні ресурси Головні річки: Дністер і Прут. Багато заплавних озер. Велика частина степів і лісостепів із чорноземними родючими ґрунтами розорана. Широколистяні ліси, в яких ростуть дуб, ясен, граб, бук і липа, займають близько 9 % території країни. Корисні копалини дуже обмежені, є лігніти, фосфорити, гіпс, вапняк.

Номер слайду 7

Населення. Населення. Тривалість життя складає для чоловіків – 60 років, для жінок – 69 років. Основна народність – молдавани,78 % населення, інші – українці, росіяни, гагаузи, євреї, болгари. Більшість віруючих, понад 98 % християни. Молдова не занадто урбанізована країна, міське населення складає тут лише 52 %, а середня щільність населення – одна з найбільших у Європі: 131,2 чол. на км2. Більшість українців і росіян живуть в містах. Це пов’язано з розвитком промисловості за часів СРСР, коли для розвитку машинобудування, легкої та харчової промисловості залучали спеціалістів з інших союзних республік.

Номер слайду 8

Господарство. Промисловість. За роки соціалізму промисловість розвивалася на ресурсах і сировині, що постачалися з інших республік Радянського Союзу. Після отримання незалежності в країні «вижила» в основному лише харчова промисловість, представлена численними підприємствами, що випускають вина, консерви, цукор, рослинну олію та інші харчові продукти. У кращому положенні знаходяться підприємства Придністров’я, де існували одні з передових в складі СРСР підприємств легкої промисловості, особливо трикотажної. Сільське господарство. Родючі ґрунти та м’який клімат сприяли розвитку сільського господарства. Виноградарство – найважливіша галузь національної економіки. Антиалкогольна компанія Радянського уряду завдала виноградникам значних збитків, призвела до занепаду виноробної промисловості. Значні площі чорноземів створюють гарні умови для розвитку хліборобства. Головні зернові культури – озима пшениця та кукурудза. Пшениця йде на внутрішній ринок, а кукурудза експортується. Розвинено овочівництво, садівництво, вирощують технічні культури: цукрові буряки, картоплю, соняшник, кормові та ефіроолійні культури, ягоди. Тваринництво має м’ясо-молочне спрямування, розводять переважно велику рогату худобу, овець та кіз. Каракулеві та цигейкові породи овець розводять на півдні країни.

Номер слайду 9

Транспорт. Транспорт. Із своїми основними торгівельними партнерами Молдова зв’язана автомобільними та залізничними шляхами. Для внутрішніх перевезень використовують річки Дністер і Прут. В столиці працює міжнародний аеропорт.

Номер слайду 10

Зовнішні звязки. Зовнішньоекономічні зв’язки. Основні експортні товари країни: харчові продукти, тканини, вина, машини й текстильна продукція. Головними торговельними партнерами є Росія, Румунія, Італія, Україна, Німеччина, Польща, Білорусь. Господарство країни залежить від імпортного палива, мінеральної продукції, машин і устаткування, чорних металів. Їх імпортують із Росії, України, Румунії, Німеччини, Італії, Польщі.

Номер слайду 11

Дякуємо за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Легка Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 січня 2020
Переглядів
1960
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку