Презинтація з теми :"Чи потрібний сучасній людині такий знак як кома ?"

Про матеріал

У цiй презентацii буде показана роль коми у математицi та украiнськiй мовi. Як змінюється зміст речення і значення числа в залежності від позиції коми .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи потрібний сучасній людині такий знак як кома ?Підготував Учень 5-Б класу. Путивльської ЗОШ I-III ступенів №2 імені Г. Я. Базими. Лотіков Артем. Вчитель: Качанова Т. В.

Номер слайду 2

У цiй презентацii буде показана роль коми у математицi та украiнськiй мовi. Мета проекту

Номер слайду 3

Кома— розділовий знак, що має форму гачка (,); на письмі вживається в межах речення для відокремлення слів, словосполучень і частин складного речення. Для початку дiзнаемося, що таке кома в украiнськiй мовi?

Номер слайду 4

Кома ставиться у простих та складних реченнях, Між однорідними членами речення, не з'єднаними сполучниками,.. P. S. Не писав повністю так как дуже багато писати ;)Тепер разберемося де стоїть кома?

Номер слайду 5

Стратити, не можна помилувати!або. Стратити не можна, помилувати!Приведу приклад, де кома може змінити життя людини.

Номер слайду 6

Десятковий розділювач — знак, що використовується для розділення цілої та дробової частин дійсного числа у формі десяткового дробу в системі десяткового числення. Для дробів у інших системах числення може використовуватися термін роздільник цілої та дробової частин числа. Іноді також можуть вживатися терміни десяткова крапка та десяткова кома. Ось тепер розберемо що таке десятковий розділювач? Тобто кома у математиці.

Номер слайду 7

В українській формі запису десяткових дробових чисел кома відділяє цілу й дробову частини числа (десяткова кома), наприклад: 5,8 — п'ять цілих вісім десятих. Такий запис вживається в Європі (окрім Великої Британії), а також в Бразилії та інших латиноамериканських країнах. Тепер розглянемо де ставиться кома у математиці.

Номер слайду 8

Випадок 1 У вас позичили 1200,00грн. Коли настав час повертати вам гроші то той хто у вас позичив помилився на кому і замість 1200,00 віддав вам 120,00грн. Розглянемо 2 випадки, коли помилилися лише на кому

Номер слайду 9

Вы позичили у банку 1200,00 грн. А робiтник банку помилився на кому, i замiсть 1200,00грн написав що ви позичили 12000,0грн. I тодi вам треба буде повертати 12000грн. А кажуть: “Та…. Я на кому всього лише помилився”. Але насправді кома може змiнити багато. Випадок 2

Номер слайду 10

Такий знак як кома потрібний абсолютно кожному. Без нього не можливо ні в українській мові, ні в математиці. Тобто без коми і не кожне речення напишеш, і не кожне число . А щоб виконати дії … Висновок

Номер слайду 11

Сподіваюся що всім сподобалось!!

pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
2320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку