Причини Великих Географічних Відкриттів  XV – XVI ст.. Подорожі та відкриття європейців

Про матеріал

Презентація : Причини Великих Географічних Відкриттів XVXVI ст.. Подорожі та відкриття європейців, 8 клас, Всесвітня історія

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Причини Великих Географічних Відкриттів  XV – XVI ст.. Подорожі та відкриття європейців. Слабка пам’ять поколінь закріплює легенди… Станіслав Єжи Лец

Номер слайду 2

Мета: З’ясувати причини, що спонукали до нових відкриттів, вияснити роль португальців у вивченні нових земель, показати значення окремих подорожей; вчити учнів думати, самостійно шукати відповіді на запропоновані завдання, працювати з різноманітними джерелами знань.

Номер слайду 3

Florebo quo ferat (лат. вислів) – «Буду процвітати, куди б не прийшов» – девіз відкривачів Нового світу…

Номер слайду 4

Запитання для самоконтролю:1. Кулястість Землі довів... (Аристотель)2. «Посібник з географії» було створено. (Птолемеєм)3. Південний материк було позначено на карті. (Птолемея)4. Шлях із варяг у греки відкрили. (Вікінги)5. Найдавніші відомості про територію України містяться у працях... (Геродота, Ератосфена, Птолемея)6. Детальний опис природи Китаю першим з європейців подав. (Марко Поло)7. Сонячний годинник було винайдено античним ученим. (Анаксімандром)8. «Батьком географії» називають. (Ератосфена)9. У якій країні у середні віки було вперше здійснено перепис населення? (Китай)10. Хто виготовив «яблуко Землі»? (Беґайм)11. «Земля — це величезна гора, яка нагадує перекинуту чашу, де суходіл з усіх боків омивається водою» — думали. (вавилоняни)12. Абсолютний рекорд у подоланні відстані (120 тис. км) у ХІVст. встановив. (Ібн Баттута)

Номер слайду 5

Відомі люди Епохи великих географічних відкриттів. Фернан Магеллан Христофор Колумб. Амеріго ВеспуччіВаско да Гама

Номер слайду 6

12 жовтня 1492 р. матрос з «Пінти» Хуан Родрігес Бермехо подав сигнал про наближення землі. На світанку усі побачили землю. Це був острів. Його жителі мали мідно-червоний колір шкіри. Вони дружньо зустріли моряків. Цей острів Колумб назвав Сан-Сальвадор (Святий Спаситель).

Номер слайду 7

Хроніка великих подорожей

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Прочитати відповідний параграф у підручнику. Виписати головні терміни у словник. Повторити терміни, підготувати повідомлення по темі «Великі географічні відкриття» (на вибір)

pptx
Додано
16 листопада 2018
Переглядів
1102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку