Приготування: Дріжджового тіста безопарним способом, булочка шкільна

Про матеріал

В презентації представлено технологію приготування дріжджового біста безопарним способом приготування, в якості виробу представлено булочкашкільна.

Матеріал для використання на уроках виробничого навчанн, уроках спецдициплін "Технологія приготування їжі з основами товарознавства", "Технологія приготування борошняних кондитерських виробів" та інших предметах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер в/н:ІЛЬЇНСЬКИЙ Сергій. Викладач: ЧАПАЛА Елла. ДПТНЗ «ДНІПРОВСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ»Приготування дріжджового тіста безопарним способом. Булочка шкільна.

Номер слайду 2

1. Характеристика дріжджового тіста 2. Продукти для приготування булочки 3. Приготування тіста 4. Формування булочки 5. Презентація булочки

Номер слайду 3

Дріжджовим тістом називається тісто, приготовлене із застосуванням біологічних розпушувачів дріжджів.1. Характеристика дріжджового тіста ДРІЖДЖОВЕ ТІСТОЯкщо в рецептуру входить невелика кількість здоби, то застосовують безопарний спосіб приготування.

Номер слайду 4

Процес приготування дріжджового тіста безопарним способом є однофазним, тобто вся сировина, що передбачена рецептурою, вводиться відразу при замісі тіста (тобто в один прийом).1. Характеристика дріжджового тіста ДРІЖДЖОВЕ ТІСТО БЕЗОПАРНЕ ТІСТО

Номер слайду 5

Сировина. Борошно. Молоко. ДріжджіЦукор. Сіль. Ванільний цукор. Яйця. Вершкове масло. Олія3. Приготування тіста

Номер слайду 6

Дріжджі перетираємо з частиною цукру до повного їх розчинення3. Приготування тіста

Номер слайду 7

Потім додаємо тепле молоко ( t = 35-40 ℃) та перемішуємо3. Приготування тіста

Номер слайду 8

Додаємо: сіль, ванільний цукор, яйця, залишок цукру, та перемішуємо до розчинення кристалів цукру та солі3. Приготування тіста

Номер слайду 9

Додаємо борошно та замішуємо тісто3. Приготування тіста

Номер слайду 10

Наприкінці замісу додаємо розтоплене вершкове масло до консистенції густої сметани3. Приготування тіста

Номер слайду 11

Заміс робимо до тих пір поки тісто не перестане прилипати до стін посуду та рук3. Приготування тіста

Номер слайду 12

Замішане тісто ставимо в тепле місце без протягів (t = 35-40 ℃) для бродіння3. Приготування тіста

Номер слайду 13

За 40-50 хвилин робимо обминкуІ знову ставимо для бродіння3. Приготування тіста

Номер слайду 14

На прикінці бродіння тісто збільшилося у 2,5 -3 рази, має приємний спиртовий запах, при натисканні повільно вирівнюється3. Приготування тіста

Номер слайду 15

Стіл змащуємо олією для розробки тіста3. Приготування тіста

Номер слайду 16

Тісто розважуємо по 470 грамів4. Формування булочки

Номер слайду 17

Тісто підкачують у джгут4. Формування булочки

Номер слайду 18

Джугт ділимо на 10 рівних шматочків4. Формування булочки

Номер слайду 19

Шматочки підкачуємо у кульки4. Формування булочки

Номер слайду 20

Кладемо на кондитерський лист змащений олією швом вниз4. Формування булочки

Номер слайду 21

Кульки злегка притискаємо та ставимо у тепле місце для остаточного розстоювання4. Формування булочки

Номер слайду 22

За 5-10 хвилин до випікання поверхню змащуємо меланжем4. Формування булочки

Номер слайду 23

Випікаємо при t 220 ℃ протягом 10 хвилин 4. Формування булочки

Номер слайду 24

5. Презентація булочки

pptx
Додано
29 жовтня
Переглядів
15
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку