Прикладні задачі з теми: "Теорема Піфагора"

Про матеріал
Прикладні задачі з теми: "Теорема Піфагора" допоможуть у формування математичної компетентності.
Перегляд файлу

Прикладні задачі по темі: «теорема Піфагора»

Задача 1. ( для пожежників) Якої довжини має бути драбина, щоб її можна було б приставити до вікна, що знаходиться на висоті 6 м від землі, коли відстань від нижнього кінця драбини до будинку повинна дорівнювати 2,5 см?     

     

Задача 2. Телевізійна вишка підтримується чотирма канатами, прикріпленими до неї на відстані 12 м від землі і на відстані 5 м від основи вишки. Скільки метрів мотузки потрібно, якщо на вузли витратили 10 м?

Задача 3. Ескалатор метрополітену має 160 сходинок від підлоги наземного вестибюлю до підлоги підземної станції. Ширина сходинки 20см, висота – 15см. Знайдіть довжину ескалатора АК.

Задача 4 Космонавт під час польоту знаходиться на відстані 327 км над землею. На якій відстані від корабля знаходились у цей час найбільш віддалені від нього видимі ділянки поверхні Землі? (Радіус Землі ≈ 6400 км.)

 

Задача 5. «Дві вежі» (задача Фібоначчі- італійський математик ХІІІ  ст.)

Дві вежі висотою 30 і 40 футів, розміщено одна від одної на відстані 50 фунтів. Між ними знаходиться фонтан, до якого одночасно з маківок веж з однаковою швидкістю вилетіли два голуби. Яка відстань від

фонтана до кожної з двох веж, якщо голуби долетіли до фонтана одночасно.

 

 

docx
Додано
16 жовтня 2022
Переглядів
364
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку