Тотожності. Тотожно рівні вирази

Про матеріал
Презентація «Тотожно рівні вирази. Тотожності.» призначена для учнів та вчителів для застосування під час уроків математики у 8 класі під час вивчення теми «Раціональні вирази». Розробка написана за всіма нормами (методика, критерії оцінювання, результативність), з дотриманням дидактичних принципів. Новизна і оригінальність розробки полягає в тому, що показані нестандартні прийоми подачі теоретичного матеріалу, підходи в розв’язку задач. Даються рекомендації щодо проведення кожного уроку. При цьому розглядаються всі основні етапи уроку: підготовка класу до вивчення нового матеріалу, вивчення нового, закріплення, розв’язування задач та завдання додому. Робота містить проблемно-пошукові задачі, використовується цікава методика викладання теми, різноманітні форми контролю. Дана робота цікава і корисна для широкого кола вчителів математики: як для вчителів-початківців, так і для досвідчених вчителів, і може бути використана вчителями математики при підготовці уроків. Метою цієї презентації є забезпечення свідомого і міцного оволодіння матеріалом даної теми, створення в учнів стійкого інтересу до предмету, виявлення і розвиток математичних здібностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тотожно рівні вирази. Тотожностію. №18 клас. Раціональні виразим. Черкаси СШ №28 Леонова Валентина Леонтіївна

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці:

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань.

Номер слайду 4

Усне опитування

Номер слайду 5

Числовий вираз – це вираз, що містить числа, математичні знаки, дужки. Пригадаємо! Які вирази називаються числовими?

Номер слайду 6

Буквенні вирази – це вирази, що містять чисела, букви, Знаки математичних дій та дужок. Які вирази називаються виразими зі змінними?

Номер слайду 7

Який із виразів є цілим? Вірно!Цілі вирази 1. Цілі вирази складаються із чисел, букв і степенів та дій додавання, віднімання, множення, піднесення до степеня та ділення, крім ділення на змінну

Номер слайду 8

3. Цілі вирази разом з дробовими виразами називають раціональними виразами 2. Дробові вирази – це вирази, які містять дію ділення на вираз зі змінною.1. Цілі вирази- це вирази що містять дії додавання, віднімання, множення, піднесення до степеня, а також ділення на число, відмінне від нуля.

Номер слайду 9

Математичний диктант:

Номер слайду 10

2. Вирази 4х3у і 12ху будуть тотожно рівними, бо використавши переставну і сполучну властивості множення до першого виразу, маємо , тобто отримали другий вираз, а це означає, що за всіх значень змінних відповідні значення даних виразів дорівнюють одне одному, тобто вирази тотожно рівні.1. Вирази 4х+4у і 4(х+у) будуть тотожно рівними, тому що з розподільної властивості множення відносно додавання випливає, що за всіх значень змінних відповідні значення даних виразів дорівнюють одне одному. Два вирази називаються тотожно рівними, якщо для будь-яких допустимих для них значень змінної їхні відповідні значення дорівнюють одне одному.

Номер слайду 11

Заміну одного виразу тотожно рівним йому виразом називають тотожним перетворенням виразу. Приклади тотожностей: Рівність, яка є правильною для всіх допустимих значень змінних, що входять до неї, називають тотожністю.

Номер слайду 12

Перетворіть вираз в тотожно рівний з ним:

Номер слайду 13

Чи є вирази тотожно рівними?Правильно!Подумай!Не верно!Молодец!

Номер слайду 14

Чи є рівність тотожністю: Да!Да!Да!Ні!Ні!

Номер слайду 15

Знайти значення виразу: Перевірка (2)7-7

Номер слайду 16

1. Подайте у виглядi нескоротного дробу вираз: б) в) г) д) е) ж) з) и) к) л) а) Виконання усних вправ

Номер слайду 17

4. Доведення тотожностей.а)

Номер слайду 18

4. Доведення тотожностей. Доведіть тотожність. б)

Номер слайду 19

Установіть відповідність між дробовими виразами (1-4) та тотожно рівними їм дробами (А-Г)1. - Г1234 ВБАГ𝒂𝟐+𝒃𝟐𝒂𝟐−𝒃𝟐 𝒂𝒂+𝒃−𝒃𝒂−𝒃 1234 ВБАГ2. - А3. - Б4. - В𝒂𝒂−𝒃−𝒃𝒂+𝒃 𝒂𝒃−𝒂−𝒃𝒂+𝒃 𝒃𝒂−𝒃−𝒂𝒂+𝒃 𝒂𝟐+𝟐𝒂𝒃−𝒃𝟐𝒂𝟐−𝒃𝟐 −𝒂𝟐+𝟐𝒂𝒃+𝒃𝟐𝒂𝟐−𝒃𝟐 𝒂𝟐−𝟐𝒂𝒃−𝒃𝟐𝒂𝟐−𝒃𝟐 

Номер слайду 20

Алгебра і початки аналізу: підручник для 8 кл. з поглибленим вивченням математики / А. Г. Мерзляк, Д. А. Номіровський, В. Б. Полонський, М. С. Якір. – Х.: Гімназія, 2011. – 415с.: іл. Алгебра і початки аналізу. 10кл. : збірник задач і контрольних робіт / А. Г. Мерзляк, Д. А. Номіровський, В. Б. Полонський, М. С. Якір. – Х.: Гімназія, 2012. – 114с.: іл. Нелін Є. П. Алгебра і початки аналізу: Дворівневий підручник для 10 кл. загальноосвітніх навчальних закладів. – Х.: Світ дитинства, 2004. – 432с. Математика: Комплексна підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання / Уклад. : А. М. Капіносов, Г. І. Білоусова, Г. В. Гап’юк, Л.І. Кондратьєва, О. М. Мартинюк, С. В. Мартинюк, Л. І. Олійник, П. І. Ульшин, Щ. Й Чиж. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 528с.http://www.oktyabrskiy-ruo.edu.kh.ua/nasha_biblioteka/mediateka/pidruchnikihttp://www.oktyabrskiy-ruo.edu.kh.ua/nasha_biblioteka/mediateka/pidruchnikihttp://nsportal.ru/karatanova-marina-nikolaevna http:/http://le-savchen.ucoz.ru/index/0-91 Список використаних джерел

pptx
До підручника
Алгебра 8 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
До уроку
§ 1. Раціональні вирази
Додано
20 жовтня 2022
Переглядів
990
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку