Прикметник як частина мови

Про матеріал
Прикметник як частина мови.Презентація до уроку української мови у 3 класі.Що прикметник означає? Він прикмети називає – Всі ознаки визначає. Розуміється на всьому! На великому й малому, Який смак в чого буває І за кольором впізнає. Всі ознаки добре знає, Слово точно добирає – Їх багато дуже має.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація. Урок з української мови для учнів 3 класу за програмою О. Савченко НУШ. Тема уроку : Прикметник як частина мови.

Номер слайду 2

Організаційний момент.1. Привітання вчителя. Створення позитивного емоційного настрою в класі. Вправа «Подаруй посмішку» У кожного з вас в класі є друг або людина з якою вам приємно спілкуватися. Погляньте на неї. Посміхніться. Нехай тепло ваших посмішок зігріє ваші серця. Пронесіть позитивні емоції крізь весь наш урок і нехай вони допоможуть вам здобути нові знання. Усі сідайте тихо, діти. Домовляймось — не шуміти, Руку гарно підіймати, На уроці не дрімати, А знання мерщій хапати — Щоб не було нам мороки. Всі готові до уроку? Тож, гаразд. Часу не гаймо І урок розпочинаймо!

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань. Завдання 1. Відгадай ребус.(Відповідь : Іменник)

Номер слайду 4

Вправа 2. Прочитай вірш Д. Білоуса. Визнач його тему. Випиши з тексту частину мови Іменник. Іменник: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Важлива дуже ця частина мовиЇї нам треба знать обов’язково. Слова ці цілий світ нам розкривають,Іменників ознаки називають. Якби не ці слова, ми б і не знали. Що світ – чудовий, а життя – щасливе. Мотивація навчальної діяльності- Сьогодні ми ознайомимося зі словами, які називають ознаки предмета, будемо вчитися ставити до них питання. Повторення девізу уроку. Думати – швидко. Виконувати – чітко. Писати – каліграфічно. В дорогу час вирушати і про прикметник все згадати Що призабули – повторити, Як слід знання всі закріпити.

Номер слайду 7

Робота над новим матеріалом.1. Вправа «Гранування» Асоціативний кущ.-Хто пам’ятає, що таке прикметник?2. Повідомлення довідкового бюро ( вірш про іменник) В іменника прикметник є,Який підкреслить щось своє. Предмет охарактеризує, І кольорово розмалюєВін наче фарби кольорові Яскраві, гарні, пречудові.3. Відгадайте загадку Влітку сіренький Взимку біленький Довгі вуха маєШвидко в ліс стрибає.-Які слова допомогли вам відгадати?-Це – прикметник.

Номер слайду 8

Ознайомлення з правилом в підручнику.

Номер слайду 9

Що прикметник означає?Він прикмети називає – Всі ознаки визначає. Розуміється на всьому!На великому й малому,Який смак в чого буваєІ за кольором впізнає. Всі ознаки добре знає,Слово точно добирає – Їх багато дуже має.

Номер слайду 10

Самостійна робота. Користуючись схемою добери до кожного іменника прикметник з довідки і запиши Ліс ______Океан ______Довідка: глибокий, осінній, жовтий, багряний, безкраїй. Закріплення матеріалу.

Номер слайду 11

Робота з підручником. Виконати вправу 178 (с.73) Списати виділені слова. Робота з картками

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка

Номер слайду 13

Гра « Подай сигнал». Послухайте вірш плесніть у долоні, коли почуєте прикметник Прикметник — це частина мови,без неї нам не обійтись. Ти вслухайсь в слово пречудове, йому, як другові, всміхнись. Земля — ласкава, люба, рідна, а сонце — щире, золоте, а небо — лагідне, погідне, життя — прекрасне, молоде. А очі в мами — добрі, ніжні, а голос — чистий і дзвінкий, а руки — теплі і надійні, а погляд — сонячний, ясний. Квітки у полі — білі, сині, червоні, жовті, голубі. Хмарки у небі бистрокрилі, весняні, літні, зимові. Усі ознаки називає прикметник як частина мови. І жодної не обминають слова ці, справді пречудові. (Л. Лужецька)

Номер слайду 14

Бліц-опитування. Що таке прикметник?(Кубування) Це кубик не простий,Це кубик чарівний,Він доріжки прокладаєВаші знання перевіряє.«Закінчи речення !»Прикметник – це?----------------------Відповідають на питання –----------------------Вказують на – ------------------------------Зв’язаний з – ----------------------------------Рефлексія

Номер слайду 15

Домашнє завдання Повторити правило про прикметник , впр.180 сторінка 74

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Презентації
НУШ
Додано
4 березня 2023
Переглядів
237
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку