Принципи функціонування електронної пошти. Програми для роботи з електронною поштою(Презентація)

Про матеріал

Принципи функціонування електронної пошти. Програми для роботи з електронною поштою. Повеий теоретичний набір.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Принципи функціонування електронної пошти. Програми для роботи з електронною поштою

Номер слайду 2

Електронна пошта. Основні сфери її застосування. Технологія «клієнт-сервер». Поштовий сервер. Поштовий клієнт. Поштовий стандарт. Списки розсилання. Структура листа електронної пошти.

Номер слайду 3

1 Електронна пошта (е-mail) — всесвітня система обміну електронними повідомленнями.

Номер слайду 4

2 Поштовий сервер — програма, що пересилає повідомлення з поштових скриньок на інші сервери або комп’ютер користувача за запитом його поштового клієнта. На поштовому сервері розміщують поштові скриньки для користувачів із певним іменем і паролем для доступу. Клієнтську частину сервісу представляє поштовий клієнт. Поштовий клієнт (мейлер) — спеціальна програма, що допомагає формувати і надсилати електронні повідомлення, одержувати й відображати листи на комп’ютері користувача.

Номер слайду 5

3 Поштовий стандарт — сукупність протоколів, що регламентують функціонування електронної пошти. В Інтернеті для роботи з електронною поштою використовуються прикладні протоколи SMTP, POP, IMAP.

Номер слайду 6

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) — це протокол, надбудований над протоколом TCP/IP і призначений для надсилання й отримання електронних поштових повідомлень. РОР3 (Post Office Protocol v3 — поштовий протокол версії 3) або IMAP (Internet Message Access Protocol — протокол доступу до повідомлень в Інтернеті)

Номер слайду 7

Списки розсилання (Mail list) надаються спеціальними тематичними серверами, які збирають інформацію за визначеними темами та надсилають її своїм клієнтам у вигляді повідомлень електронної пошти.

Номер слайду 8

Структура листа електронної пошти Поле. Призначення полів. Кому. Електронна адреса одержувача або визначений відправником псевдонім (nickname). Можна надіслати один лист відразу на кілька адрес, у цьому випадку різні адреси повинні розділятися комами. Якщо лист надійшов до вас, то в полі Кому має бути ваша адреса. Від кого. Електронна адреса відправника, яким іноді може бути не людина, а програма-робот. Дата. Точний час і дата надсилання листа. Тема. Короткий текст, що пояснює зміст вашого листа. Це поле можна залишити порожнім, що, однак, не рекомендується з міркувань етикету. Приєднати файл. Список файлів, які будуть надіслані разом із листом. Це поле не можна редагувати вручну 

pptx
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
17 грудня 2019
Переглядів
670
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку