Природні надзвичайні ситуації

Про матеріал
НС – це подія, порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єкті або території, спричинених аварією, катастрофою, стихійним лихом або іншою небезпечною ситуацією, яка призвела (може призвести) до загибелі людей та (або) значних матеріальних збитків. Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Надзвичайні ситуації. Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій. Підготувала Вчитель географіїШосткинської гімназіїМартиненко М. А

Номер слайду 2

НС – це подія, порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єкті або території, спричинених аварією, катастрофою, стихійним лихом або іншою небезпечною ситуацією, яка призвела (може призвести) до загибелі людей та (або) значних матеріальних збитків.

Номер слайду 3

БУРЯПОВІНЬХУРТОВИНАГРОЗАНСПРИРОДНОГОХАРАКТЕРУ

Номер слайду 4

ГРОЗА - це грім і блискавка з дощем або градом. Під час грози зазвичай ще й сильний вітер. БУРЯ - вітер великої руйнівної сили, який дме тривалий час. Бурю ще називають буревієм. Великої шкоди завдає буревій людині й природі: руйнує будівлі, лінії електропередач, ламає дерева. ПОВІНЬ – це розлиття річки під час таяння снігу, льоду або від тривалих дощів і злив. Найчастіше повені бувають у тих селах і містах, які розміщені на берегах річок.

Номер слайду 5

               Отримавши попередження про затоплення, необхідно терміново:вийти в безпечне місце – на височину (попередньо відключивши воду, газ, електроприлади);якщо повінь розвивається повільно, необхідно перевести майно в безпечне місце, а самому зайняти верхні поверхи (горища, дахи будівель), в крайньому   разі забратись навіть на  дерево;для того, щоб залишити місця затоплення, можна скористатися човнами, катерами та всім тим, що здатне утримати людину на воді (колоди, бочки, автомобільні камери);коли людина опинилася у воді, їй необхідно скинути важкий одяг та взуття, скористатись плаваючими поблизу  засобами й чекати допомоги.

Номер слайду 6

Дії під час ГРОЗИ*не виходити з дому, зачинити вікна, двері, подбати, щоб не було протягу, який може привернути кульову блискавку;*не можна стояти біля (під) дерев, опор лінії електропередач, будівель і споруд, високих парканів, стовпів, проводів, бігти у відкритому полі;*радіо, телевізори та іншу техніку вимкнути з електромережі (розетки);*не можна топити піч, бо дим, що виходить з труби може привернути блискавку.

Номер слайду 7

        Як захиститись під час ураганних вітрів? Отримавши повідомлення про ураган, необхідно щільно зачинити дверівікна; підготувати запас води, їжі, медикаменти, мати при собі документи; вимкнути електроенергію, закрутити газові крани.

Номер слайду 8

Як поводитись під час хуртовини? У цей час виходити на вулицю рекомендується тільки у виняткових випадках і не самому; Сповістіть сусідів, куди ви ідете і коли повернетеся; якщо хуртовина застала вас в дорозі, рухаючись в автомобілі, то краще перечекати якийсь час, бажано в населеному пункті. Можна періодично зігріватися, включаючи двигун. Але при цьому слід систематично провітрювати салон, щоб не отруїтися відпрацьованими газами.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. trojanovska irine
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 травня 2023
Переглядів
686
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку