Притча: "Чим наповнюється ваше життя"

Про матеріал

Скрайб-презентація: "Чим наповнюється ваше життя"

Підготовка учасників навчально процесу до діяльності, створення комфортних умов та гарного настрою.

Зміст архіву
Перегляд файлу

 

Притча: Каміння, пісок і вода

Один мудрець взяв порожній глечик і наповнив його доверху невеликим камінням. Зібрав своїх учнів і поставив їм перше питання: «Скажіть, шановні, чи повний мій глечик?» На що ті відповіли: «Так, повний». Тоді мудрець взяв повну банку з горохом і висипав вміст в глечик з камінням. Горох зайняв вільне місце між камінням. Задав мудрець друге питання: «Чи повний тепер мій глечик?». Учні знову підтвердили, що повний.

Тут мудрець взяв коробку з піском і його теж висипав у глечик. Пісок просочився крізь горох і каміння  і зайняв все вільне місце і все закрив. Ще раз запитав мудрець своїх учнів, чи повний глечик і знову почув ствердну відповідь.

Сказав мудрець: «Я хотів, щоб Ви усвідомили, що глечик - це наше життя. Каміння - це найважливіші речі, які мають найбільше значення у вашому житті, цінності вашого життя: сім'я, здоров'я, діти, друзі, все те щоб ваше життя залишалося повним навіть у випадку, якщо все інше загубиться; горошок - це речі, які стали важливими особисто для вас: робота, будинок, автомобіль, гроші, дорогоцінності; пісок символізує дрібниці, яких повно в житті кожної людини.

Якщо спочатку наповнити банку піском, не залишиться місця, де могли б розміститися горошок і каміння. Так і в житті: якщо витрачати весь час і всю енергію на дрібниці, не залишається місця для найважливіших справ.

Робіть те, що приносить вам щастя: грайтеся з вашими дітьми, проводьте час з супутниками життя, зустрічайтеся з друзями і цікавими людьми, читайте добрі книги, займайтеся улюбленою справою.

Займайтеся, перш за все, камінням, тобто найважливішими речами в житті; решта - це тільки пісок. І я надіюсь, що та інформація, яку ви отримаєте сьогодні не стане для Вас піском, а насправді буде корисною в подальшому.

 

Перегляд файлу
Перегляд файлу тимчасово недоступний.
zip
Пов’язані теми
Етика, Інші матеріали
Додано
13 листопада 2018
Переглядів
877
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку