Прийоми роботи з учнями на уроках української мови і літератури під час дистанційного навчання в період воєнного стану (з досвіду роботи)

Про матеріал
Використання комунікаційно-інформаційних технологій на уроках української мови і літератури, зважаючи на виклики сьогодення, продиктоване часом. Актуальним на сьогодні є дистанційне навчання. На сьогодні створено багато різних цифрових технологій, прийомів, ресурсів, платформ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прийоми роботи з учнями на уроках української мови і літератури під час дистанційного навчання (з досвіду роботи)Суслова Вікторія Михайлівна, учитель української мови і літератури Хрестищенської гімназії Красноградської міської ради Харківської області

Номер слайду 2

Як побудувати цікавий урок, але не перевантажити дітей та їх батьків? Яким має бути зворотний зв’язок, бо здобувачам освіти необхідно бачити результат своєї роботи?

Номер слайду 3

Цифрові технології – це технології, що забезпечують здійснення інформаційних процесів з використанням цифрових пристроїв. Елементи дистанційного навчання з використанням сервісів відео- та текстової комунікації: Meet, Zoom, Skype, Viber. Засоби для організації дистанційного навчання та спільного опрацювання документів: Google Клас і Google документи)Зберігання матеріалів у «хмарних» сховищах: Google Диск

Номер слайду 4

Освітня платформа – це майданчик неформальної та додаткової освіти для дітей, молоді, дорослих або ж широкої аудиторії без вікових обмежень. НОВІ ЗНАННЯ. Електронні класні щоденники та журнали. Зручна система дистанційного навчання. HUMAN ШКОЛА. Зручні та сучасні інструменти для навчального закладу (система управління навчанням, аналітика, шкільна соцмережа, рефлексія).ЄДИНА ШКОЛА. Інформаційно-комунікаційна система, призначена для закладів освіти, учнів та їх батьків, включає електронні журнал та щоденник. Є мобільний додаток. MOODLE. Навчальна платформа, яка допоможе створити ефективне інтернет-навчання у власному середовищі. Можливість створювати курси, близько 20 видів діяльностей. Є мобільний додаток. Prosvita. Освітня платформа з з безплатним доступом із будь-якого електронного пристрою до щоденника та навчальних досягнень, освітніх матеріалів, онлайн-уроків та домашніх завдань. Мій Клас. Електронна платформа, яка допомагає провести дистанційні уроки, тут зібрані готові завдання та тести різних видів складності, є можливість автоматично перевіряти роботи учнів та виставляти оцінки, вчитель може створювати свої робочі програми на сайті. 

Номер слайду 5

«Колесо фортуни» Aha. Slides

Номер слайду 6

Інформаційна дошка для Zoom конференцій

Номер слайду 7

Jamboard – це цифрова дошка для конференцій

Номер слайду 8

Wordwall (з англ.стіна слів)- інтерактивний навчальний застосунок за допомогою якого можна створювати інтерактивні вправи для навчання.

Номер слайду 9

Learningapps призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань

Номер слайду 10

Чат Zoom конференції для швидкого спілкування

Номер слайду 11

«Рюкзак вражень»Як на твою думку, чому цю тему потрібно вивчати?Як ти зможеш у житті використати сьогоднішній урок?Що сьогодні тобі найкраще вдалося, а що виявилося складним?Про що ти хочеш дізнатися більше?

Номер слайду 12

Створення емоційного фону уроку. Як твій настрій? Поділися з друзями своїм смайликом… Компліменти для моїх друзів… Жменька слів для гарного настрою…Бажаю вам на уроці…Обери квіти для весняного букету…Подаруй сніжинку однокласнику(ці)…Складемо букет з осінніх листочків…

pptx
Додано
18 лютого
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку