Призентація"Як обирати життєвий шлях

Про матеріал
Призентація до уроку етики 6 клас "Як обирати життєвий шлях" Розкрито поняття "свобода людини", "самореалізація людини", "вільний вибір"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як ми обираємо життєвий шлях?Підготувала вчитель етики Лісовогринівецького ліцею Антонова Т. В.

Номер слайду 2

Ключові поняття4 Свобода людини1235 Свобода воліСвобода діїСвобода творчостіПовна реалізація себе

Номер слайду 3

Міф про царя Мідаса. Якось грецький цар Мідас прислужився Богу Діонісу, і той з вдячністю запропонував обрати йому будь-який дар, Мідас попросив: « О , великий Діонісе зроби так, щоб усе, до чого я торкаюся перетворювалося на щире золото!»Діоніс виконав побажання Мідаса. Радіючи отриманому подарунку, зірвав з дуба зелену гілку, і вона перетворилася в його руках на золоту, зірвав яблуко і во стало золотим, він миє руки , а вода стікає золотими краплями. Щасливий з того дару , повернувся Мідас до палацу. Слуги приготували царю багатий обід. Тільки тоді збагнув Мідас, який жахливий дар попросив у Діоніса. Від самого лише дотику золотими ставали іхліб, і всі страви і вино. Зрозумів цар що йому доведеться померти з голоду. Звернувся він до Діоніса «Помилуй мене , візьми свій дар назад»Увага!!!!Свобода людини-це можливість робити вибір

Номер слайду 4

Яку дорогу вибрали ви?«По правій дорозі підеш — багатим станеш. По лівій дорозі підеш — силу богатирську здобудеш. Прямо підеш — люди тебе поважати будуть». Кожна людина щодня мусить робити вибір між добром і злом: чи поступитися місцем у транспорті, чи сказати мамі про двійку,чи робити уроки замість того чим гратись в онлайн-ігри, чи розповісти комусь чужий секрет. Ви самі приймаєте рішення і втілюєте їх у життя!

Номер слайду 5

Поняття «Свобода». Свобода є важливим поняттям у людському житті. Її часто розуміють як можливість поводитися на свій розсуд, діяти без перешкод і заборон. Але коли людину можна вважати вільною? Тоді, коли вона може робити все, що заманеться? Звичайно,ні. Свобода і вседозволенність різні поняття

Номер слайду 6

Визначення «свободи»Свобода — 1. Можливість самостійно вибирати життєві цілі, орієнтири, способи дії, вчинки. 2. Здатність діяти відповідно до власних інтересів і цілей, приймати рішення й утілювати їх у життя.

Номер слайду 7

Байка Езопа. Один багатий афінянин разом з іншими плив морем. Здійнялася страшна буря, і корабель перекинувся. Всі попливли, і лише афінянин без кінця волав до Афіни, обіцяючи їй незліченні жертви за свій порятунок. Тоді один із товаришів по нещастю, пропливаючи мимо, сказав йому: «Афіні молися, та і сам ворушися». Як ви розумієте цю байку? Якщо людина здатна на щось впливати у своєму житті, то воно протікає цілеспрямовано й осмислено; якщо в неї немає свободи волі, то така людина відрізняється від тварини лише тим, що усвідомлює сам факт свого існування, тоді як тварина не в змозі осмислити навіть це.

Номер слайду 8

Свобода волі — можливість самостійно визначати свої цілі, наміри, спосіб дій, керуючись моральними приписами і цінностями. Свобода дій — можливість діяти без заборон в якій-небудь сфері. Свобода творчості — право людини втілювати мрії і задуми, створюючи щось нове, оригінальне, таке, чого раніше не було.

Номер слайду 9

Реалізація людини. Реалізувати себе-означає зробити реальність, всебічно розвинути свої здібності і можливості. Іншими словами стати щасливою людиною. Памятайте життя людини проходить «набіло», без «репетицій»

Номер слайду 10

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Етика, Матеріали до уроків
Додано
31 березня 2020
Переглядів
4146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку