“Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України”(ознайомлення з наказом МОіН від 06.06.2022Р. № 527)

Про матеріал
“Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України”(ознайомлення з наказом МОіН від 06.06.2022Р. № 527)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вихователь-методист: Цвіток Віта“Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України”(ознайомлення з наказом МОіН від 06.06.2022 Р. № 527)

Номер слайду 2

Основні напрями патріотичного виховання. Громадянсько-патріотичне виховання. Духовно-моральне виховання. Екологічне виховання. Військово-патріотичне виховання

Номер слайду 3

Формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у дітей та молоді повинно здійснюватися на прикладах героїчної боротьби Українського народу за самовизначення і творення власної держави, ідеалів свободи, соборності та державності, зокрема, від княжої доби, українських козаків, Українських Січових Стрільців, армій Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, учасників антибільшовицьких селянських повстань, загонів Карпатської Січі, Української повстанської армії, українців-повстанців у сталінських концтаборах, учасників дисидентського руху. Також національно-патріотичне виховання має здійснюватися на прикладах мужності та героїзму учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013- 2014 років, Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції та операції об'єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, спротиву окупації та анексії Автономної Республіки Крим російською федерацією, війни російської федерації проти України.

Номер слайду 4

Метою національно-патріотичного вихованим є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування активної громадянської позиції, утвердження національної ідентичності громадян па основі духовно-моральних цінностей Українського народу, національної самобутності. Мстою національно-патріотичного вихованим є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування активної громадянської позиції, утвердження національної ідентичності громадян па основі духовно-моральних цінностей Українського народу, національної самобутності.

Номер слайду 5

Мета національно-патріотичного виховання реалізується через систему таких виховних завдань: -утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України; виховання поваги до Конституції України, законів України, державної символіки; ставлення до військовослужбовця як до захисника України, героя; - сприяння набуттю патріотичного досвіду;виховання екологічної культури особистості, усвідомлення себе частиною природи, почуття відповідальності за неї як за національне багатство;формування толерантного ставлення до інших, народів, культур і традицій; формування мовленнєвої культури

Номер слайду 6

Індикаторами ефективності національно-патріотичного виховання в системі освіти України є:- підвищення серед здобувачів освіти рівня знань про видатних особистостей українського державотворення, визначних українських учених, педагогів, спортсменів, військових, провідних діячів культури, мистецтв;зростання рівня екологічної культури, збільшення кількості учасників екологічних акцій, природоохоронних заходів; збільшення кількості громадян, зокрема, дітей та молоді, залучених до проектів та заходів з національно-патріотичного виховання місцевого, всеукраїнського та міжнародного рівнів, які відповідають ціннісним орієнтирам та індикаторам ефективності Стратегії; - збільшеним кількості здобувачів освіти, які беруть участь у заходах, спрямованих, на популяризацію духовно-моральних цінностей Українського народу, його духовних надбань.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 березня 2023
Переглядів
257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку