Про одяг людини в минулому

Про матеріал
В цій презентації я написала й показала що носили жінки в минулому й яка була тоді мода
Перегляд файлу

         Про одяг людини в минулому

Бабине літо потішило українців кілька днів і поступилося місцем більш звичній осінній погоді. У двері стукає зима з морозами, віхолами і хурделицею.

А як одягалися наші предки сто років тому, коли приходили холоди?

Український Інститут Історії Моди поділився з BBC Україна фотографіями старовинного верхнього одягу та цікавими фактами про нього.

Речі, представлені у фотогалереї, зберігаються в приватних збірках: «Відкрита скриня», «Ешколь» та колекції Володимира Щибрі.

C:\Users\User\Downloads\Музыка\1(14).jpg

У селян у хаті були визначені особливі місця для одягу: зимовий верхній одяг зберігали у коморі, а юпки та керсетки – на жердинах під стелею.

Поліська жіноча свита з білого овечого сукна, оздоблена вовняними шнурами та китицями. Початок ХХ століття. Рівненська область, Сарненський район

Ширина домотканого сукна була 50-75 см, тому широкі деталі верхнього одягу збирались з декількох частин, він нагадував мозаїку.

Поліська жіноча свита - латуха. Початок ХХ століття. Волинська область, Ратнівський район

 

 

Верхній суконний одяг чоловіків і жінок зазвичай був однаковим за кроєм. Різниця була лише у кількості оздоби - жіночий більше декорували різнокольоровими шнурами, вишивкою, шкіряними візерунками, китицями тощо.

https://ukurier.gov.ua/media/images/2017-10/4(13).jpg

Колір домотканого сукна для виготовлення свит залежав від породи та віку овець, поширених на певній території. При стрижці ягнят отримували вовну більш однорідну за кольором: чорну, білу або

Колір домотканого сукна для виготовлення свит залежав від породи та віку овець, поширених на певній території. При стрижці ягнят отримували вовну більш однорідну за кольором: чорну, білу або сіру.

 

 

Подільський чоловічий чугай "до стану" з доморобного сукна. Початок ХХ століття. Хмельницька область, Новоушицький район

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Hul Victoria Dmutrivna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
6 травня 2020
Переглядів
4227
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку