Про відповідальність за збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу в закладі освіти

Про матеріал
Про відповідальність за збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу в закладі освіти
Перегляд файлу

 

 

 

НАЗВА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

 

НАКАЗ – ЗРАЗОК

 

04.09.2023                                                                                        № ____

 

Про відповідальність

за збереження життя і здоров’я

учасників освітнього процесу

в (назва закладу освіти)

у 2023/2024 навчальному році

 

 Відповідно наказу Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 №1669 «Про затвердження Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти», Лист ДОН від 16.08.2021 № 01-33/2127 «Щодо організації роботи з охорони праці в закладі освіти» (нормативно-правові акти з ОП) з метою забезпечення в (назва закладу освіти) безпечних умов для проведення уроків, позакласних та позашкільних заходів

 

НАКАЗУЮ:

  1.                  Заступникам директора з навчально-виховної роботи ___________ та заступнику з адміністративно-господарської роботи ____________:
    1.             Організувати вивчення працівникам (назва закладу освіти) інструкції з техніки безпеки, у своїй практичній діяльності керуватися зазначеним вище Положенням.
    1.            Щоденно контролювати виконання правил та інструкцій з техніки безпеки на кожному робочому місці.
  2.                  Призначити відповідальних осіб за створення здорових і безпечних умов здійснення освітнього процесу в (назва закладу освіти), дотримання правил охорони праці, норм виробничої, пожежної та санітарної безпеки: заступників директора з навчально-виховної роботи ___________ та заступнику з адміністративно-господарської роботи ____________.
  3.                  Призначити відповідальну особу за створення здорових і безпечних умов під час організації роботи в кабінетах інформатики заступника директора з навчально-виховної роботи _________________.
  4.                  Призначити відповідальних осіб за організацію роботи з охорони праці, проведення заходів щодо запобігання травматизму заступника директора з адміністративно-господарської роботи ____________, вчителя Захисту Вітчизни ___________________,   вчителів   фізичної   культури  ___________________________________________.
  5.                  Призначити відповідальних осіб за безпечний стан робочих місць, обладнання, приладів, інструментів, спортивного інвентарю:

-         у кабінеті фізики  – _________________________;

-         у кабінеті біології – _________________________;

-         у кабінеті хімії – _________________;

-         у спортивній залі  – ____________________;

-         у кабінеті трудового навчання – _____________________________.

6.      Покласти відповідальність за збереження життя і здоров’я здобувачів освіти під час освітнього процесу на педагогічних працівників.

8.      Покласти відповідальність за збереження життя і здоров’я здобувачів освіти під час перерв у приміщенні ліцею, спортивному майданчику, їдальні та на території школи на чергових вчителів.

  1.               Відповідальною за дотримання норм протипожежної безпеки в будівлях і спорудах, справність засобів пожежогасіння та укомплектованість ними школи призначити заступника директора з адміністративно-господарської роботи ___________________.
  2.          Заступнику директора з адміністративно-господарської роботи _________________:

10.1 Вести журнал обліку засобів пожежогасіння та забезпечення їх належного стану.

10.2 Спланувати навчання працівників з питань організації роботи з охорони життя та здоров’я здобувачів освіти.

10.3 Визначити порядок навчання здобувачів освіти правил дорожнього руху, пожежної безпеки, поведінки на вулиці та на воді, поводження з колючими і ріжучими предметами, вибуховими та отруйними речовинами, вогнепальною зброєю.

10.4 Організувати розробку інструкцій з техніки безпеки для всіх видів обладнання та робіт під час занять у кабінетах фізики, хімії, біології, Захисту Вітчизни, інформатики, спортивній залі, майстернях, у кабінетах обслуговуючої праці.

10.5 Вести журнал інструктажу на робочому місці у школі всіх ступенів.

10.6 Забезпечити на першому уроці 2023/2024 навчального року у кожному класі проведення інструктажу з техніки безпеки поведінки у навчальному кабінеті з відповідного предмету.

10.7 Затвердити інструкції з техніки безпеки для робітників і обслуговуючого персоналу всіх фахів із урахуванням конкретних умов праці.

10.8  Вести журнал інструктажів на робочому місці кожного технічного працівника школи.

10.9 Спільно з комісією з охорони праці профспілки підготувати перелік заходів з охорони праці для включення його до угоди на 2023-2024 навчальний рік.

11. Класним керівникам проводити відповідно до наказу Інструктаж з техніки безпеки та обов’язковою реєстрацією його у таких документах:

- у класних журналах  (у разі проведення занять згідно з навчальним планом);

-  у спеціальному журналі (у разі проведення позакласних та позашкільних заходів).

12. Усім працівникам закладу освіти:

12.1 Ретельно виконувати цей наказ і забезпечувати безпечне перебування здобувачів освіти у школі та поза її межами.

12.2 Про кожний нещасний випадок повідомляти директора (заклад освіти).

13.  Зміст цього наказу довести до відома всіх працівників школи.

                                                     Термін: протягом 2023/2024 навчального року.

14. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступників директора з навчально-виховної роботи _______________________________.

 

 

Директор                                                              _____________         

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
6 вересня 2023
Переглядів
2042
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку