Виступ на тему "Проектування візуалізації освітнього процесуза допомогою геосервісів"

Про матеріал
матеріал стане в нагоді при підготовці виступу на засідання методичного об,єднання або на педради
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Проектування візуалізації освітнього процесуза допомогою геосервісів)

Номер слайду 2

Візуалізація інформації засобами сервісу Google забезпечує ефективну фіксацію та трансляцію унаочненого навчального матеріалу. У час підвищеного попиту на сприйняття великої кількості інформації мультимедійні технології дозволяють спрощувати подання даних через електронні засоби, які ефективно візуалізують процес навчання.

Номер слайду 3

При вивченні географії найвдаліше візуалізація здійснюється через геоінформаційні сервіси Googlе, які мають значний дидактичний потенціал, оскільки: по-перше, сервіс достатньо зрозумілий та адаптований, інтеграційний відносно багатьох служб Google; по-друге, можливості платформи дозволяють залучати необмежену кількість користувачів у проєктну, парну, групову освітню діяльність; по-третє, служба Google вживає належних заходів для забезпечення конфіденційності, безпечності у використанні персональних даних шляхом створення закритих доступів у навчальні групи.

Номер слайду 4

Геоінформаційні ресурси Google як ефективні засоби візуалізації дозволяютьвикористовувати в освітній діяльності сучасний інструментарій, пов'язаний з отриманням нових видів інформації про навколишній світ. Найбільш відомі і поширені географічні сервіси надаються американською публічною транснаціональною корпорацією Google: Google Maps; Google Earth (Google Планета Земля);Google Mars (Google Марс), Google Moon (Google Місяць), Google Sky Google (Небо);Wiki. Mapia та ін.

Номер слайду 5

Google Maps Збірна назва для додатків, побудованих на основі безкоштовного картографічного сервісу і технології, що надаються компанією Google за адресою: http://maps.google.com/Google Maps – це безкоштовна вебслужба, яка надає онлайн доступ до географічних карт із супутниковими зображеннями та аерофотозйомкою високої роздільної здатності. У режимі реального часу вчитель може ознайомити учнів з географічною місцевістю, назвами вулиць та доріг, відстежити відомі орієнтири та будівлі, розглянути графік громадського транспорту, проаналізувати інформацію про умови дорожнього руху, виміряти відстань від одного об’єкта до іншого тощо.

Номер слайду 6

Онлайн-функція спостереження за іншими небесними тілами Сонячної системи – Google Mars (Google Марс), Google Moon (Google Місяць) а також перегляду космічного простору і небесних світил – Google Sky Google (Небо). Демонстрація астрономічних об’єктів та явищ засобами геосервісу Google дає можливість переглядати щойно завантажені зображення від NASA, зафіксувати відомі марсіанські орієнтири, такі як Face on Mars (Обличчя на Марсі) або Olympus Mons (Гора Олімп), у режимі «Live with Mars» (Життя з Марса) здійснити інтерактивну екскурсію на посадкові майданчики цієї планети, переглядати моделі 3 D-маршрутів

Номер слайду 7

Google Earth (Google Планета Земля) – програма, яку можна безкоштовно завантажити з сайту http://earth.google.com і використовувати тривимірну модель Земної кулі. Як і Google Maps, програма Google Earth дозволяє переглядати знімки земної поверхні, збільшувати і зменшувати масштаб, будувати маршрути пересування. Її перевагою є тривимірне відображення земної поверхні (з урахуванням рельєфу), можливість спостереження під довільним кутом, поступове уточнення зображення у міру завантаження більш детальних фотознімків.

Номер слайду 8

Wiki. Mapia (http://wikimapia.org/) – проект, який об'єднує інформацію Google Maps з технологією ВікіВікі. Переглядаючи карту Wiki. Mapia, користувач бачить об'єкти, обмежені рамками, і може отримати текстовий опис для кожного. Редагування текстів і виділення нових ділянок карти доступно будь-якому відвідувачу сайту.  Шар позначок Wiki. Mapia можна підключити до програми Google Earth.

Номер слайду 9

Google Art Project (Google Арт-проект) – це інтерактивний освітній проєкт, який вміщує на своєму сервісі оцифровані об’єкти культурної спадщини світової спільноти. Чіткість зображень та висока масштабованість у проєкті Google Art дозволяє усім бажаючим деталізовано вивчати численні твори мистецтва, а також здійснювати віртуальні тури галереями музеїв по всьому світі.

Номер слайду 10

Можливі напрямки використання Геосервісів:екскурсії по місцяхвивчення історичних карт, порівняння, як змінилися міста або географічний регіон за останні кілька сотень років;створення тривимірних моделей і пересилка їх іншим користувачам. Геоінформаційні ресурси Google, завдяки доступності, асинхронності реалізації (тобто в зручний для себе час) і не обмеженості в часовому просторі (тобто будь-де) можна застосовувати в ряді предметів природничо-математичного та суспільно-гуманітарного циклів

Номер слайду 11

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ1. Google Earth https://earth.google.com/web/ 2. Google Mars https://www.google.com/mars/ 3. Google Moon https://www.google.com/moon/ 4. Google Sky https://www.google.com/sky5. Google Maps https://www.google.com/maps 6. Google My Business https://www.google.com/business/7. Google Art Project https://artsandculture.google.com/ 8. Н. Герасименко, «Формування інформаційної культури педагогів засобами геосервісів Google», Нова педагогічна думка, с. 29-32, 20199. В. О. Надтока, «Основні можливості інтерактивних карт під час вивчення гідрологічних понять в епоху інформаційних технологій у фізико-географічних курсах основної школи», Інформаційні технології і засоби навчання, т. 44, вип. 6, с. 116-123, 2017.10. Бондаренко Тетяна Володимирівна кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформатики та ІКТ Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. ОСВІТНІ МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ GOOGLE В ПРОЦЕСІ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ. Інформаційні технології і засоби навчання, 2020, Том 76, №2.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
6 вересня 2023
Переглядів
163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку