Проблема чистого повітря

Про матеріал

Проблема чистого повітря набула особливої актуальності з розвитком промисловості, теплоенергетики, транспорту тощо. Забруднення атмосферного повітря наразі є однією з найбільших екологічних загроз для здоров'я людей, довкілля.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблема чистого повітря Підготував Осіпенко Максим 7-Б

Номер слайду 2

«Кисень – це речовина, навколо якої обертається земна хімія» Й. Я. Берцеліус

Номер слайду 3

Значення повітря. Повітря – це наше життя, без нього не існував би жодний організм на нашій планеті. Повітря необхідне для дихання людини. Повітря необхідне для дихання тварини. Повітря необхідне для дихання рослини. Без їжі людина може прожити 5 тижнів, без води – 5 днів, без повітря – 5 хвилин.

Номер слайду 4

Основні компоненти:азот (78,09%), кисень (20,95%), аргон (0,93%), вуглекислий газ (0,03%), незначна кількість інертних газів

Номер слайду 5

Проблема чистого повітря набула особливої актуальності з розвитком промисловості, теплоенергетики, транспорту тощо. Забруднення атмосферного повітря наразі є однією з найбільших екологічних загроз для здоров’я людей, довкілля.

Номер слайду 6

Що завдає шкоди чистому повітрю?Знищення тварин. Вирубування лісів. Хімічні речовини, отрутохімікати. Екологічні катастрофи. Відходи виробництва. Побутове сміття. Війни

Номер слайду 7

Проблема чистого повітря. Забруднювачі повітря. ПриродніТехногенні (діяльність людини)вулкани, лісові і степові пожежі, пилок рослин, виділення тваринвикиди транспорту та промислових підприємств (СО2, SO2, NO2…)

Номер слайду 8

Для нормального існування природи важлива не лише наявність повітря, але і його чистота. Поява у повітрі інших, не властивих йому речовин. зокрема сажі, оксидів Сульфуру, Нітрогену тощо змінює кількісний склад повітря. Це завдає відчутної шкоди тілам живої і неживої природи. Тому всесвітнього масштабу набуває проблема чистого повітря. ОСНОВНІ ДЖЕРЕЛА ТА НАСЛІДКИ ЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ ШКІДЛИВИМИ РЕЧОВИНАМИ. Джерел забруднення повітря існує, дуже багато, основними є:• промислове виробництво різних речовин і матеріалів (найбільше металів та їх сплавів);• спалювання різного виду наливи (на теплових електростанціях, котельнях, транспорті); • діючі вулкани під час їх виверження ;• побутові й промислові відходи. Підраховано, що на спалювання різних видів палива за рік витрачається близько 1/4 кисню, що утворюється в процесі фотосинтезу. Одночасно з цим у повітря надходять шкідливі речовини, зокрема оксиди Сульфуру, Карбону. Через постійне забруднення повітря погіршується стан здоров’я людей. Забруднене сульфур (ІV) оксидом повітря спричинює захворювання органів дихання й кровообігу, негативно діє на нервову систему. Цей оксид є отрутою для зелених рослин, особливо хвойних і фруктових дерев. У випадку отруєння карбон (II) оксидом (чадним газом) СО у людей з’являються головний біль, слабкість, запаморочення, нудота, блювота, у більш важких випадках — втрата свідомості, судоми і навіть смерть. У наш час стрімко зростає забруднення повітря автомобільним транспортом, що працює на бензині та інших продуктах переробки нафти.

Номер слайду 9

Наслідки забруднення повітря. Через постійне збільшення забруднення повітря збільшились випадки госпіталізації хворих з астмою. Збільшується захворюваність астмою та іншими респіраторними захворюваннями серед дітей, погіршується стан людей похилого віку, вагітних жінок, людей із захворюваннями серця та легень. Дійшло навіть до того, що лікарі їм радять інколи не виходити на прогулянки.

Номер слайду 10

. Шляхи вирішення проблеми:

Номер слайду 11

Збережем довкілля! Збережем природу! Збережем чисте повітря і своє життя!!!Допоможе вирішити проблему чистого повітря використання «зелених» технологій на підприємствах, використання відновлюваних джерел енергії,використання екологічно чистого палива (етиловий спирт, водень, біодизель);

Номер слайду 12

Давайте боротись за чистоту природи. Планеті не будем наносити шкоди. Посадимо ліс і гайочки зелені,Сади і діброви — планети легені!Давайте любити й оберігати ту Землю, на якій,МИ ростем!!!!

Номер слайду 13

pptx
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
2420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку