Проблема життя і смерді в трагедії В. Шекспіра " Ромео і Джульєтта". Трактування фіналу.

Про матеріал
Проблема життя і смерді в трагедії В. Шекспіра " Ромео і Джульєтта". Трактування фіналу, дискусія, щодо фіналу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Любов - над бурі зведений маяк, Що кораблям шле промені надії, Це - зірка провідна, яку моряк Благословляє в навісній стихії. Вільям Шекспір.

Номер слайду 2

Перевірка знань 1. Коли і де народився Вільям Шекспір? 2. Співвласником якого театру був Шекспір? 3. Яким чином лондонці дізнавалися, що в театрі йде вистава? 4. Написано трагедію Ромео і Джульєтта? 5. Скільки років було героям відомої трагедії Шекспіра, імена яких стали символом щирого, жертовного кохання?

Номер слайду 3

Проблема життя і смерті в трагедії В. Шекспіра «Ромео ї Джульєтта». Трактування фіналу.

Номер слайду 4

Чим стало кохання для Ромео і Джульєтти ?

Номер слайду 5

світло святість боротьба само- відданість розуміння одне одного чистота союз сердець життя визначення значущості іншої людини Ромео і Джульєтта

Номер слайду 6

- Доведіть, що Ромео і Джульєтта покохали одне одного з першого погляду. - Що є найбільшою перешкодою їхньому коханню? - Доведіть, що любов Ромео і Джульєтти, відразу прийнята їхніми батьками, була б найкращим, найгуманнішим вирішенням проблеми з ворожнечею родин Монтеккі і Капулетті.

Номер слайду 7

Якою Ромео побачив Джульєтту? Чи схожі ці описи до сприйняття головним героєм Розаліни? На яку думку це наводить читачів? Що ми вже знаємо про Ромео і Джульєтту до їхньої першої зустрічі? Стисло схарактеризуйте героїв. Зачитайте сцену зізнання Ромео Джульєтті. Виділіть ключові слова й дайте їм оцінку. Як ви вважаєте, чи має сенс той факт, що Ромео саме в масці Пілігрима, а не у якійсь іншій? - Яке страшне відкриття зробили для себе наші герої?

Номер слайду 8

Доведіть, що кохання Ромео і Джульєтти ставить їх у конфліктну ситуацію з їхніми родинами.

Номер слайду 9

- З двох фінальних рядків трагедії ми розпочали розмову про твір Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта». Чому автор акцентує увагу читача (глядача), що сумнішої оповіді, ніж про любов Ромео і Джульєтти, не знайти? - Серед «вічних питань» в історії людства завжди стоїть проблема життя і смерті. Що, по- вашому, має більшу силу в трагедії Шекспіра «Ромео і Джульєтта» - життя чи смерть? Які смерті й з яких причин ми бачимо в творі? Проблема життя і смерті в трагедії «Ромео і Джульєтта»

Номер слайду 10

- Поясніть, чому герої обирають смерть? Чи тільки трагічний збіг обстави цьому виною? На кому, по- вашому, лежить найбільша провина в загибелі Ромео і Джульєтти? - Які проблеми порушено Вільямом Шекспіром у трагедії «Ромео і Джульєтта»? - Незважаючи на трагічний кінець, твір Шекспіра сприймають як світлу трагедію. Поясніть, в чому ви вбачаєте оптимістичність звучання «Ромео і Джульєтти».

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Дочитати трагедію “Ромео і Джульєтта”. Написати сюжетну композицію трагедії «Ромео і Джульєтта» Вільяма Шекспіра

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Плужніченко Анна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Аннабердієва Лариса Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 січня 2022
Переглядів
8046
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку