Проект "Числа навколо нас"

Про матеріал
Презентація заходу "Числа навколо нас" присвяченого Дню знань. Для поглиблення знань про числа, їх загадкових властивостей та неординарного застосування. Висвітлюючи живу, яскраву та різноманітну природу математики, популяризувати її та спонукати до вивчення даної дисципліни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Числа навколо нас

Номер слайду 2

Число, з математичної точки зору,— набір певних цифр, які постійно фігурують в нашому житті. Починаючи з дати народження і продовжуючи щоденним безперервним потоком інформації: дата, час, гроші, номер телефону, ідентифікаційний код, антропометричні дані… ми маємо справу з числами. Їх значення в житті людини важко переоцінити. Це вкотре переконує наскільки все пронизане числами. Що таке число?

Номер слайду 3

Часто кажуть, що цифри керують світом; принаймні немає сумніву в тому, що цифри показують, як ним керують. Й. Гете 

Номер слайду 4

Актуальність дослідження: Будь-яке дослідження не обходиться без числової інформації. Тому наше дослідження присвячене, власне, числу. На перший погляд здається, що числа в житті людини не так важливі. Однак, ми рахуємо навіть тоді, коли думаємо, що не маємо до чисел та розрахунків жодного відношення. Це, вкотре, переконує, що все геніальне є доволі простим.

Номер слайду 5

Мета дослідження: Поглиблення знань про числа, їх загадкових властивостей та неординарного застосування. Показуючи живу, яскраву та різноманітну природу математики, популяризувати її та спонукати до вивчення даної дисципліни. Завдання дослідження: Розглянути важливість чисел у повсякденному житті. Дослідити послідовність чисел Фібоначчі та їх значення. Прослідкувати місце і роль послідовності Фібоначчі та застосування «Золотого перетину» в медицині

Номер слайду 6

План 1. Послідовність чисел Фібоначчі.2. Золотий перетин.3. Фібоначієва закономірність в навколишньому світі.4. Послідовність Фібоначчі і медицина. 5. Цікаві факти про числа.

Номер слайду 7

Леонардо Фібоначчі (1170-1250)Твори пізанського монаха були настільки вищі за рівень математичних знань вчених того часу, що їх вплив на математичну літературу стає помітним тільки через два століття після його смерті…Професор Васильєв

Номер слайду 8

Спіралі Фібоначчі в природі

Номер слайду 9

Спіралі Фібоначчі

Номер слайду 10

Фібоначієва закономірність в медициніСтадії розвитку людського ембріону підпорядковані закономірності Фібоначчі

Номер слайду 11

Періодичність життя людини. Ця закономірність прослідковується, як закономірність чисел Фібоначчі

Номер слайду 12

Золотий переріз в медициніВідношення максимального до мінімального артеріального тиску в середньому дорівнює 1,6, що близько до золотої пропорції

Номер слайду 13

Фібоначчієва послідовність – найважливіший математичний вираз природних явищ із всіх коли-небудь відкритих

Номер слайду 14

Цікаві факти про числа. Нуль це єдина цифра, яка не може бути представлена римськими цифрами.

Номер слайду 15

Цікаві факти про числа. Число Пі –ніколи не повторюється і ніколи не закінчується, якщо його записати у вигляді десяткового дробу. Назва пошукової системи було вибрано неспроста.. У математиці число, яке складається з одиниці і ста нулів називається «гугл»

Номер слайду 16

Цікаві факти про числа. Центільйон — це число, яке виглядає як 1 з 600 нулями. Це число було записано ще в 1852 році. Якщо порахувати суму всіх чисел, розташованих на рулетці в казино, вийде число— 666.

Номер слайду 17

Цікаві факти про числа. Зведіть в квадрат 111 111 111. Не полінуйтеся. Ось який у вас вийде результат: 12345678987654321. Зверніть увагу: цифри спочатку йдуть по порядку в порядку зростання, а потім в точному порядку спадання.

Номер слайду 18

Цікаві факти про числа. Абрахам де Муавр, англійський математик, в літньому віці виявив дивну властивість свого сну. Як виявилося, з кожним разом тривалість його сну збільшувалася рівно на 15 хвилин. Вчений навіть обчислив день, коли його сон мав тривати 24 години. Йдеться про 27 листопада далекого 1754. Того дня Абрахам де Муавр помер.

Номер слайду 19

Цікаві факти про числа. Число 13 стало символом поганого знаку поряд з популярністю п’ятниці 13-го. Число 13 має релігійне походження у християн, так як під час Таємної Вечері 13-й апостол зрадив Ісуса.

Номер слайду 20

Цікаві факти про числа Цікаві факти про цифру 4 У таких країнах, як Китай, Японія і Корея число «4» вважається нещасливим. Тому поверхи з номерами, які закінчуються на «4» відсутні.

Номер слайду 21

Цікаві факти про числа. Число 7 вважається самим щасливим числом. Існує 7 днів у тижні, 7 смертних гріхів і сім чеснот, 7 континентів, 7 кольорів веселки, 7 музичних нот, 7 днів Творіння і багато іншого. У Європі є повір’я, згідно з якого, сьомий син 7-го сина володіє магічною силою. Також число 7 найчастіше є улюбленим числом людей у ​​всьому світі. Сума цифр на протилежних сторонах ігрових кісток завжди дорівнює числу 7.

Номер слайду 22

Цікаві факти про числа. Число 8 вважається числом досконалості. Воно асоціюється з нескінченністю. Воно вважається щасливим числом у японській і китайській культурі. Піфагорійці вірили, що число 8 є символом любові і дружби.

Номер слайду 23

Цікаві факти про числа. Справжність купюри євро можна перевірити за серійним номером букви і одинадцяти цифр. Потрібно замінити букву на її порядковий номер в англійському алфавіті, скласти це число з іншими, потім складати цифри результату, поки не отримаємо одну цифру. Якщо ця цифра – 8, то купюра справжня.

Номер слайду 24

Цікаві факти про числа. У 1992 році австралійські однодумці об’єдналися заради виграшу в лотерею. На кону було 27 млн. дол. Кількість комбінацій 6 з 44, становило трохи більше 7 мільйонів, при вартості лотерейного квитка в 1 долар. Ці однодумці створили фонд, в який кожен з 2500 чоловік вклав по 3 тисячі доларів. Результат — виграш і повернення 9000 кожному.

Номер слайду 25

Цікаві факти. Хвороба «дискалькулія».   Тепер низькі оцінки з математики можуть бути пояснені батькам наявністю простого захворювання. Слово «дискалькулія» означає труднощі в розумінні прикладів, і вивченні математичної дисципліни.

Номер слайду 26

Цікаві факти про числа. Американський студент Джордж Данциг запізнився на заняття, через що прийняв записані на дошці рівняння за домашнє завдання. Воно здалося йому складніше звичайного, але через кілька днів він зміг його виконати. Виявилося, що він вирішив дві «нерозв’язані» проблеми в статистиці.

Номер слайду 27

Цікаві факти. Один з найцікавіших фактів математики є те, що вона має досі багато невирішених питань. Відомий Математичний інститут пропонує $ 1000000 для тих, хто зможе вирішити будь-яку із семи невирішених проблем в математиці:   Якщо хтось із вас розв'яже хоча б одну математичних задач, то нобелівська премія з математики вам забезпечена!

Номер слайду 28

…Все впорядковується відповідно до чисел. Піфагор (VI ст. до н.е.)

Номер слайду 29

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Математика, 11 клас, Позакласні заходи
Інкл
Додано
20 березня 2023
Переглядів
1712
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку