Проект "Дослідження походження мого прізвища"

Про матеріал

Цікаві й доступні матеріали для виконання проекту. Учні із задоволенням подорожують з Літачком, виконуючи завдання, а також мають можливість для пошукової роботи.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Виконай проект

Тема.Моє прізвище

Мета. Дослідити походження свого прізвища

Обладнання. Компютер,Інтернет, зошит, ручка

Курс проекту

 Зліт. Пошук необхідної                  Визначити                                                             інформації про походження                чи є відомі

і значення свого прізвища.               люди з таким                              

http://img-fotki.yandex.ru/get/5813/28257045.681/0_72b27_758f659a_L.jpg                                                                          прізвищем.

                    

 

 

                                                                      Написати міні-статтю

Посадка.         «Секрет мого прізвища»                                            

          Захист проекту.

http://linesa.ru/uploads/posts/2015-07/1438026486_2.jpg

 

 

 

Тепер я знаю, що моє прізвище, наприклад, Сергієнко, утворилося від імені Сергій, що в перекладі з латинської мови означає «високий». Такі прізвища характерні для духовного середовища, їх носили люди, які служили Богу.

 

 

 

http://wiki.iteach.ru/images/e/e8/Notes-home.gifМоє прізвище

Прочитай твір учениці 4 класу про походження прізвища

    Мене звуть Настя, а прізвище - Гончаренко. За походженням це українське прізвище, тому що воно закінчується на "ко".Буквально воно означає: «син гончаря». Тобто моє прізвище веде початок від назви професії. Людини, яка працює з глиною, робить посуд та інші вироби. Виходить, мої далекі предки були майстрами - ремісниками.

    В Україні багато прізвищ мають закінчення «ко». Виходить, що мої предки по батьківській лінії завжди проживали тут на Україні.

    А у моєї мами дівоче прізвище екзотичне - Агаханова. Це татарське прізвище, і вона означає «старший хан». Дуже цікаво, що це був за хан, і над ким він був головним. Пам'ять не зберегла цих відомостей.

 

Напиши міні-твір про походження твого прізвища

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

docx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
6958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку