Проект "Книги читай - знання здобувай!". Презентація вчителя

Про матеріал

Завданням даного проекту-презентації вчителя є залучення учнів до роботи над дослідженням та збором інформації про книги. Готуючись до реалізації цього проекту, учні чимало нового дізнаються про книгу. Поринувши у світ ще необізнаних ними книг, школярі будуть здійснювати пошук в інформаційній мережі Інтернет, в друкованих джерелах, дізнаються про те, скільки є влучних визначень до слова «книга», вчитимуться групувати знайдену інформацію, дадуть відповіді на безліч запитань, поставлених перед ними, зрозуміють, що читання книг тільки поповнює і зміцнює їхні знання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект Книги читай – знання здобувай!1- 4 класи

Номер слайду 2

Люди перестануть мислити, якщоперестануть читати. Дені Дідро. Зникають царства й племена, Вмирають люди і народи Та невмируща книга лиш одна. О, мудра книго! Ти ж є чисте. Проміння наше золоте, Ти освіщаєш розум й серця. Життя ти твориш весняне.

Номер слайду 3

Чи задумувались ви над тим, скільки книг треба прочитати, щоб освіченим, розумним, мудрим стати, щоб пізнати світ?Працюючи над цим проектом, ви знайдете відповідь на поставлене запитання і чимало нового дізнаєтесь про книгу.

Номер слайду 4

Чи хотіли б ви помандрувати у світ книги?Адже ми нерозлучні з ними як у дитинстві, так і дорослими не забуваємо про них, про їх мудрість, добро і красу.

Номер слайду 5

дізнатися, який великий зміст ховається за словом “ книга”, з чого складається книга;простежити за читанням учнями книг різної тематики, оформленням читацьких щоденників; з‘ясувати історію книги, чому книгу називаємо другом людини;залучати дітей до збору матеріалів усної народної творчості щодо книги та до інсценування відповідних уривків про книгу. Наші завдання:

Номер слайду 6

Перевіримо ваші читацькі інтереси!Чи любите ви мандрувати сторінками книг?

Номер слайду 7

Книга – велика сила. Величезна сила книжки. Без неї людина сліпа, книжка ж відкриває великий світ. Вона веде нас у безкраї простори космосу, розкриває таємниці моря, лісу, всього, що оточує нас. Дружіть з книжкою. Усі скарби знань розкриє перед вами це найбільше чудо із чудес, створених людством. Читайте про історію нашого народу, його славетних героїв, про мадри у світ невідомого, читайте різні книжки! Поля письменник – агроном, Засіяв буквами – зерном. Отож, читачу, поспішай Зібрати мудрості врожай.

Номер слайду 8

Як книжка прийшла до людей“Сторінками” найдавніших книжок ставали камені, стіни печер, сокири, вояцькі щити. Не знали люди ні літер, не було у них паперу, тому літери замінювали малюнки. Коли придумали перші абетки, додумалися писати на глиняних табличках, які потім сушили й випалювали на вогні. В другому столітті до нашої ери, в стародавньому місті Пергамі була зроблена перша книжка з тонкої телячої шкіри, яку назвали пергаментом. В далекій Африці на берегах Нілу простягнулись нескінченні зарості болотяної рослини – папірусу, який використовували як матеріал для письма. Від тоді з’явилися книжки, а краще сказати – сувої з папірусу. Писати на папірусі було зручно, але через кілька років такі «книги» ламалися і розсипалися. В 13 столітті у Європі навчилися виготовляти папір, схожий на той, яким користуємося і сьогодні. В середині 15 ст. в Німеччині запрацював перший в Європі друкарський верстат Йоганна Гутенберга.

Номер слайду 9

Що говорить народна мудрість про книгу?Все , що серце і розум Вік тврили не один Повизбирувало людство. В книги – перли із перлин. Книга – це духовний заповіт одного покоління іншому. Прочитав добру книгу – зустрівся з другом. Хто багато читає – той багато знаєКнига вчить, як на світі жить. Золото добувають із землі, а знання з книжок. Книгу почитаю – птахом політаю

Номер слайду 10

Щоб ви могли взяти участь у проекті та створити власну презентацію, вам потрібно об'єднатись у групи, опрацювати інструктивні матеріали, друковані джерела та ресурси Інтернету.r

Номер слайду 11

Гр.1. Народознавці. Підбирають або складають вірші, загадки та вислови про книгу. Гр. 2. Історики. Шукають цікаву інформацію про історію книги. Гр. 3. Книгознавці. Розповідають про будову книги, показують глядачам її елементи. Представляють читацький щоденник та розповідають про його створення, кількість записів, термін існування та роль, яку він відіграють у житті кожного читача. Гр. 4. Читці. Представляють вірші по темі «Живи, книго!», з’ясовують, що книга є другом людини. Попрацюємо у групах !!!

Номер слайду 12

Після завершення роботи над презентацією, публікацією та веб-сайтом ми організуємо і проведемо Свято Книги. А тому…

Номер слайду 13

Любі діти!Читайте, читайте, читайте! Хай не буде у вас жодного дня, щоб ви не прочитали навіть однієї сторінки з нової книги. Людина, яка любить i вміє читати, — щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих та вірних друзів. А друзі ці — книги.

pptx
Додано
28 липня 2018
Переглядів
1770
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку