Проект: "Мій рідний край - моя земля"

Про матеріал

Розширити знання дітей про рідне село, його історії, культури, національності, визначні місця

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект «Мій рідний край – моя земля»

Номер слайду 2

Актуальність. Виховання любові і поваги до рідного села є найважливішою складовою морально-патріотичного виховання. Щоб виховати патріотів свого села, треба його знати. Патріотизм - це любов і прив'язаність до Батьківщини, відданість їй, відповідальність за неї, бажання трудитися на її благо, берегти й множити багатства. Основи патріотизму починають формуватися в дошкільному віці. Патріотичне виховання дошкільнят включає в себе передачу їм знань, формування на їх основі відносини та організацію доступною віком діяльності. Фундаментом патріотизму по праву розглядається цілеспрямоване ознайомлення дітей з рідним краєм. Любов до Вітчизни починається з любові до своєї малої батьківщини - місця, де народилася людина. Базовий етап формування у дітей любові до Батьківщини - накопичення ними соціального досвіду життя у своєму місті, засвоєння прийнятих у ньому норм поведінки, взаємин, прилучення до світу його культури.

Номер слайду 3

Мета: розширити знання дітей про рідне село, його історії, культури, національності, визначні місця.

Номер слайду 4

Завдання:1. Розширити і поглибити знання дітей про село, його історію, пам'ятки.2. Закріпити знання про знайомих вулицях, де знаходиться будинок, дитячий садок, шлях проходження від будинку до дитячого садка.3. Виховувати у дітей громадянські почуття, почуття любові до Батьківщини, рідного села.4. Розвиток дбайливого і творчого відношеннння до села (пам’ятки, культура, природа).

Номер слайду 5

Тип проекту: груповий;Тривалість: червень – серпень (2019 року)Учасники проекту: Діти групи «Ромашка», вихователі.

Номер слайду 6

Очікуваний результат: У дітей будуть сформовані знання про рідний край. Поглиблення громадських почуттів у вихованців. Накопичення довідково – історичних відомостей, методичних, практичних, ілюстративних матеріалів для ознайомлення дітей з рідним краєм.  

Номер слайду 7

Розповімо ми, друзі вам. Про село зелене, славне. Де живеться гарно намІ дорослим й малюкам.

Номер слайду 8

Школа – це світлий будинок,Місце таємниць і новинок. Там навчимося писати,Складати і читати.І про свій рідний край. Багато можемо дізнатись.

Номер слайду 9

Я сьогодні продавчиня. В магазині для дітей. Всі заходьте по скоріше,Є багато в нас ідей.Є тут іграшки прекрасні,І ведмедики пухнасті,Для дівчаток лялька є. Кожен сам знайде своє.

Номер слайду 10

По трасах, вулицях провулках. Машини їдуть взад – вперед. А ти виходиш на прогулянку, Тепер ти, друже, пішохід!

Номер слайду 11

Дитсадок – веселий дім. Тут турбота є у усім. Тут майструють, тут будують,Лисові хвоста малюють,Друзів тут собі знаходять,На прогулянку з ними ходять. Ви його цінуйте, діти,Найдобріший дім у світі!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
18 травня 2020
Переглядів
4317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку