Проект "Мода і здоров’я"

Про матеріал
При вивченні теми "Краса і здоров’я Ідеали краси і здоров’я. Вплив модних тенденцій на здоров’я" можна створювати проектні роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація проекту: “Мода і здоров’я ” Підготувала вчитель основ здоров’я Новокалинівського ОЗ Романів Г. Я.1

Номер слайду 2

Мета дослідження: * проаналізувати вплив небезпечного харчування на репродуктивне здоров’я; * визначити вплив сучасного одягу та взуття на репродуктивне здоров’я; * дослідити вплив на репродуктивне здоров’я способів “удосконалення” тіла. 2

Номер слайду 3

Напрямки дослідження:3

Номер слайду 4

4 Харчові добавки – це хімічні речовини, які додають до харчових продуктів для поліпшення їхнього смаку, підвищення поживної цінності або для того, аби запобігти псуванню продукту при зберіганні. Їх поділяють на: * природні; * синтетичні.

Номер слайду 5

Особливо небезпечними для вживання в підлітковому віці є синтетичні харчові добавки, бо вони: Порушують діяльність серцево – судинної, травної, видільної, статевої систем;Викликають захворювання кишково-шлункового тракту;Сприяють розвитку пухлин ( особливо злоякісних);Сприяють швидкому підвищенню ваги тіла, викликають ожиріння;Викликають різноманітні алергії;Спричинюють уповільнення росту і розвитку організму;Порушення потенції;Можуть викликати безпліддя. Більшість захворювань, викликаних вживанням харчових добавок, можуть передаватись спадково. 5ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 6

ДІЄТИНаслідки неправильних дієт: Порушення психічних процесів;Сповільнення або зупинка фізіологічних процесів;Гормональні збої, які в цілому впливають на репродуктивну функцію;Порушення обміну речовин;Безпліддя;Розвиток анорексії. 6

Номер слайду 7

Одяг 7 Віяння сучасних тенденцій моди закликає не одягатись а роздягатись, а це призводить до: простудних захворювань сечо - статевої системи, утруднення росту і розвитку тазових кісток і внутрішніх та зовнішніх статевих органів. Одяг із синтетичних тканин може викликати алергії, сиборею, дерматити,псоріаз, які можуть стати хронічними тобто невиліковними, а потім передаватись спадково нашим дітям. Одяг повинен захищати наш організм, а не нести шкоду, тому: Вибирайте одяг відповідно до пори року та погоди; з натуральних тканин;Відповідно до свого розміру.

Номер слайду 8

Взуття8 Не варто зменшувати вплив взуття на формування та розвиток статевих органів особливо у дівчаток. У підлітковому віці відбувається інтенсивний ріст усіх кісток. Підліток, вдягаючи взуття із високими підборами, дає велике навантаження на хребет, внаслідок чого ріст і розвиток тазових кісток значно сповільнюється, а інколи і зовсім призупиняється. Недорозвинуті кістки тазу, у свою чергу утруднюють ріст і розвиток статевих органів, особливо: матки, яйників, та інших. Крім того, вібрація яка створюється під час руху, передається до всіх органів і вони отримують своєрідні струси, які порушують ріст і розвиток органів у підлітків. Тому взуття має бути: Зручним;Мати сицільну підошву з підвищенням на п’яті 3-5 см;З гнучкою підошвою;З натуральних матеріалів;Містити супінатор;Відповідати розміру.

Номер слайду 9

9 Пірсинг та татуювання. Підлітки нерідко обирають доступні для них методи “ удосконалення “ свого тіла: пірсинг і татуювання. Пірсинг – проколювання різних частин обличчя і тіла. На місці проколу часто виникає запалення, а якщо зняти прикрасу, то залишиться рубець. Лікарі стверджують, що пірсинг на животі може викликати інфекційні захворювання статевих органів і бути причиною безпліддя. Татуювання – введення у дермальний шар шкіри чорнила. Є факти, коли лікарі фіксували родимі плями у новонароджених на місцях татуювання у батьків. Кожен підліток, який має пірсинг чи татуювання, говорить, що робив їх у фахівця,стерильним інструментом. Однак і досі реєструють випадки зараження під час цієї процедури гепатитом С, та й ризику ВІЛ-інфікування не можна повністю уникнути.

Номер слайду 10

Будьте здорові! Будьте красиві! Будьте самі собою! Здорова людина – красива людина!10

pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
20 березня 2021
Переглядів
1569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку