проект на тему насоси

Про матеріал
Насос — гідравлічна машина , призначена для створення потоку рідкого середовища, яка перетворює механічну енергію приводу насоса у кінетичну енергію та енергію тиску рідини. Першими гідравлічними машинами, що застосовувалися ще в давнину, були насоси для подачі води у водопроводи й фонтани.
Перегляд файлу

image

мета проекту:

Ознайомитися з історією розвитку насосів.З’ясувати що таке насос і хто його винайшов.

Що таке насоси?

Насос  — гідравлічна машина , призначена для створення потоку рідкого середовища, яка перетворює механічну енергію приводу насоса у кінетичну енергію та енергію тиску рідини. Першими гідравлічними машинами, що застосовувалися ще в давнину, були насоси для подачі води у водопроводи й фонтани.

типи насосів:О

imageДинамічний - рідина під впливом гідродинамічних сил переміщається в камері, що постійно сполучена з вхідним і вихідним патрубками насоса

Об’ємний - рідина переміщається за рахунок періодичної зміни об'єму робочої камери. Динамічний

Об’ємний

Хто винайшов?

Севері був військовим інженером, отримав підвищення у званні капітана у 1702 році, проводив свій вільний час за експериментами у механіці. У 1696 році він отримав патент на машину для полірування скла та мармуру, а інший для «веслування суден з більшою легкістю ніж досі міг зробити будь-хто інший», і який був відхилений Адміралтейством через негативну доповідь інспектора флоту Едмунда Даммера.

2 липня 1698 року Севері запатентував перший паровий двигун, «новий винахід для піднімання води для всіх видів млинів за допомогою рухової сили вогню, яка буде мати велике використання та переваги»

Він показав його у Лондонському королівському товаристві 14 червня 1699 року. Патент не містив ілюстрації або навіть опису, але у 1702 р. Севері описав машину у своїй книзі Друг шахтаря, або двигун для піднімання води вогнем в якій він стверджував, що він може відкачувати воду з шахт.

Висновк:

Закінчивши свій проект я можу сказати такий висновок що я дізналася що таке насос ,хто його винайшов .

pdf
Додав(-ла)
Максимів Діана
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
20 квітня 2022
Переглядів
2806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку