ПРОЕКТ «НАЦІОНАЛЬНІ СТРАВИ УКРАЇНЦІВ»
У чому полягає задум? |
Для чого це потрібно? |
Дізнатися якомога більше про історичне минуле свого народу, зокрема українську кухню. |
Щоб шанувати своїх предків, виховувати повагу до їхніх звичаїв, пізнавати кулінарне мистецтво українців, як важливої складової частини культури українського народу. |
Народ, що не знає
своєї історії, є народ сліпців.
О. Довженко
Основне питання проекту
Які страви своїм корінням сягають в українську минувшину?
Навчальні питання
Що таке українська кухня?
Назви страв? Способи приготування?
Особливості кухні етнографічних регіонів України?
План проведення проекту
1. Батьківські збори на тему "Традиції української кухні"
2. Розповіді учнів на тему "Моя улюблена страва"
3. Година спілкування "Рецепти моєї бабусі"
4. Фотовиставка "Готуємо за традиціями предків"
5. Засідання вітальні, присвяченої презентації проекту " Національні страви українців"
В ході проведення дослідження використані наступні методи:
- теоретичний: відбір й аналіз літературних джерел, що тією чи іншою мірою стосуються об'єкта, явища вивчення, моделювання загальної гіпотези дослідження і проектування результатів, процесів їх досягнення на різних етапах пошукової роботи;
- анкетний: опитування людей (родичів, знайомих) з метою дізнатися якомога більше інформації з даного питання;
- статистичний: оцінка значення гіпотези.
1 - В клас
Дослідження включає в себе етапи:
1. Проведення батьківських зборів "Традиції української кухні". Паралельно учні отримали завдання дізнатися у старших членів родини старовинні рецепти, секрети приготування їжі.
2. Пошук інформації про традиції української національної кухні через Інтернет - ресурси.
3. Проведення фотовиставки "Готуємо за традиціями предків"(приготувати з батьками страву за старовинними рецептами та сфотографувати).
4. Засідання вітальні, присвяченої презентації проекту" Національні страви українців".