Проєкт "Пишаємось, що ми українці"

Про матеріал
Проєкт з інформатики на тему: "Пишаємось, що ми українці" Мета: дослідити історію розвитку комп’ютерної техніки в Україні та визначити, які досягнення в цій галузі має Україна та українці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пишаємось, що ми українці. Мета: дослідити історію розвитку комп’ютерної техніки в Україні та визначити, які досягнення в цій галузі має Україна та українці.

Номер слайду 2

Завдання Коли було створено перші комп’ютер та перші обчислювальні машини. Як працюють перші комп’ютери. Які досягнення українських вчених у галузі інформатики.

Номер слайду 3

Як народжувався перший комп'ютер Мало хто знає, що перший в континентальній Європі комп'ютер був створений в Україні понад 60 років тому в 1951 році. Перша ЕОМ називалася Малою електронною лічильною машиною – «МЭСМ». Незважаючи на скромне слово «Мала», вона налічувала 6000 електронних ламп і ледь вмістилася в лівому крилі будівлі гуртожитку колишнього монастирського селища Феофанія в 10 км від Києва. Машина була створена в лабораторії обчислювальної техніки Інституту електротехніки АН УРСР під керівництвом академіка Сергія Олексійовича Лебедєва.

Номер слайду 4

Як народжувався перший комп'ютер

Номер слайду 5

Перші комп'ютери України У 1959 році В.М.Глушков запропонував програму робіт  по створенню машин для інженерних розрахунків. Вона розпочиналася з розробки макета цифрового обчислювального автомата "МИМ". Потім у 1963 році була закінчена розробка і почалося серійне виробництво першої машини цього типу "Промінь".

Номер слайду 6

Перші комп'ютери України Другим комп'ютером став дуже схожий на ПК який мав назву “НьюьтонИ9.66(Ньютон-66)”.Нейрон І9.66 - радянський ІВМ PC / XT-сумісний персональний комп'ютер. Розроблено в Київському Науково-Дослідному Інституті радіовимірювальної апаратури в середині 1980-х років. Виробництвом комп'ютера займалося ПО  імені С. П. Корольова. випуск комп'ютера тривав близько 7 рокiв.

Номер слайду 7

Сучасний комп'ютер України Суперкомп'ютер в Україні мав назву «СКІТ-3 та СКІТ-4». “У 2002 році Інститутом кібернетики був розроблений комп’ютерний комплекс “СКІТ”. Останні два покоління суперкомп’ютерів – “СКІТ-3”, “СКІТ-4” є найпотужнішими в Україні. Вони дозволяють виконувати надскладні задачі, під час розв’язування яких йде розпаралелювання процесу. Зазначимо, найпотужніший комп’ютер України виконував обрахунки для Великого адронного колайдера.

Номер слайду 8

Сучасний комп'ютер України “СКІТ-3” “СКІТ-4”

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Досягнення України у галузі Інформатики Томашевський Валентин Миколайович – доктор технічних наук, професор кафедри, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Був членом програмних комітетів конференцій «Математичне та імітаційне моделювання систем МОДС ‘(2005-2012 роки)».

Номер слайду 11

Досягнення України у галузі Інформатики Гриша Сергій Миколайович – заслужений діяч науки і техніки України, Лауреат державної премії України в галузі науки і техніки, доктор технічних наук,професор.

Номер слайду 12

Досягнення України у галузі Інформатики Павлов Олександр Анатолійович – доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат премії ім. В.М. Глушкова НАН України в галузі інформатики, декан факультету інформатики та обчислювальної техніки НТУУ “КПІ”, директор Науково-дослідного інституту інформаційних процесів є відомим вченим в галузіінформатики та управління.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу!!!

zip
Додано
28 серпня 2021
Переглядів
4189
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку