Плакат з теми "Як придумати надійний пароль і де його зберігати"

Про матеріал

Плакат до уроку інформатики за темою: "Як придумати надійний пароль і де його зберігати". Інший варіант: https://naurok.com.ua/plakat-z-temi-yak-pridumati-nadiyniy-parol-i-de-yogo-zberigati-245918.html

Перегляд файлу

Як придумати надйний пароль  де його збергати


Риси слабкого пароля:

imageмістить менше 12 символів; слово зі словника; слово, яке використовується в повсякденному житті, наприклад, імена або прізвища друзів, колег, акторів тощо; комп'ютерний термін, команда, найменування сайту, апаратного або програмного забезпечення; день народження або інша персональна інформація, наприклад, адреса, номер телефону і т.д .; регулярні послідовності символів і цифр, наприклад, 111111, abcde, qwerty тощо; що-небудь з перерахованого вище в зворотному написанні; що-небудь з перерахованого вище з додаванням цифри на початку або в кінці.

Характерн риси стйкого пароля:

містить великі і малі літери; містить великі і малі літери; містить цифри і символи; більше 8 символів довжиною; не є словом ні на одній з мов, діалектів, жаргонів, сленгу; не ґрунтується на персональної інформації.


Як не слд збергати парол :

не записує паролі в паперовій формі; не залишайте інформацію про паролі в будь-яких файлах або на носіях, доступ до яких є не тільки у вас, не зберігайте паролі, які були встановлені вам адміністраторами за замовчуванням; не зберігайте паролі в ПО, не призначеному для цього (в браузерах, утиліти підключення до інших сервісів і т.д.).

Як створити пароль, який легко запам'ятовується

Пароль повинен бути не тільки стійким, але і добре запам'ятовуватися. Тому як скласти таку точну комбінацію? Пропонуємо створити пароль на основі назви пісні, фрази або асоціації з ними. Наприклад, ваша улюблена пісня - The Beatles - Let It Be (1970).

Тоді пароль може виглядати так: TB-19lib70.

pdf
Додано
28 серпня 2021
Переглядів
947
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку