Презентація "Книга скарг природи"

Про матеріал

Розширити знання учнів про природоохоронну діяльність людей, сприяти розвитку цінних орієнтирів у напрямку «Я і природа» розвивати уяву, творче мислення, формувати навички групової і парної роботи; виховувати гуманну , соціальну, активну особистість , спроможну розуміти і любити навколишній світ, природу, бережно ставитись до неї.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книга скарг природи. Підготувала: Вчителька Колибаївської ЗОШ І-ІІ ступенів. Овчарук І. В.

Номер слайду 2

Мета проєкту Розширити знання учнів про природоохоронну діяльність людей, сприяти розвитку цінних орієнтирів у напрямку «Я і природа» розвивати уяву, творче мислення, формувати навички групової і парної роботи; виховувати гуманну , соціальну, активну особистість , спроможну розуміти і любити навколишній світ, природу, бережно ставитись до неї.

Номер слайду 3

Очікувані результати: Формування навичок роботи з додатковими джерелами інформації. Створення колективної «Книги скарг природи». Дізнатись, як ми можемо допомогти природі. Розвідати, які місця в нашому селі можуть поскаржитися. Сфотографувати побачене. Виховання бережного відношення до природи. Тип проекту : дослідницько-пошуковий. За тривалістю: короткостроковий. Учасники : вчитель, учні,батьки.

Номер слайду 4

І етап. Підготовчий. Визначення мети і завдань. В чому полягає задум? Розвідати, які місця в нашому селіможуть поскаржитися. Сфотографувати побачене. Дослідити, які джерелазабруднення оточуючогосередовища є у нашій місцевості. Визначення об’єктів природи, якіпотребують захисту; надання їмнеобхідної допомоги. Виховувати повагу та любов до природи.

Номер слайду 5

Ключові питання проекту: Що таке «скарга»? Чи може скаржитись природа? Як люди можуть нашкодити тваринам? Яку користь приносять пташки?

Номер слайду 6

ІІ етап. Практично – виконавчий етап. Планування діяльності для досягнення поставленої мети. Що ми хочемо зробити?Розширювати знання про рослинний татваринний світ. Виховувати бережливе ставлення доприроди.

Номер слайду 7

Що буде головнимрезультатом роботи?Навчитися доносити необхідністьзбереження природи до оточуючих. Виставка малюнків, плакатів, листівок проохорону природи.

Номер слайду 8

До кого звернутись, щоботримати допомогу. До вчителя, бібліотекаря, батьків, лісників,пожежників.

Номер слайду 9

Група дослідники Відшукати або. Досліджують «скарги природи»: забруднений струмок, занедбане джерельце, сміття в лісі….

Номер слайду 10

Група ЖУРНАЛІСТИФотографують , роблять виставку фотографій проблемних місць, роблять знімки в процесі реалізації проекту.

Номер слайду 11

Природолюби Пишуть листа до людей від імені диких тварин і рослин. Складають казкудля дітей дитячого садкапро охорону природи, малюють малюнки. Складають пам’ятку «Буду я природі другом»

Номер слайду 12

ІІІ етап Захист проєкту. Кожна група розповідає про свою дослідницьку діяльність. Захищають проєкти по групах. Колективно створюють плакати.

Номер слайду 13

ДОСЛІДНИКИ і журналісти ДОСЛІДИЛИ, ЩО У НАШОМУ СЕЛІ Є ЗАБРУДНЕний струмок, є занедбане джерело, є в лісі стихійне сміттєзвалище, зруйновані мурашники, РОСТЕ БАГАТО ПЕРВОЦВІТІВ, НЕДОСТАТНЯ КІЛЬКІСТЬ ГОДІВНИЧОК ДЛЯ ПТАХІВ.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Природолюби знайшли та записали прислів’я. Народ склав прислів'я про ліс.1. Ліс - захисник людини.2. Ліс - рідний дім рослинам і тваринам.3. Ліс - багатство і краса.4. Бережи свої ліси!5. Ворог природі той, хто лісу не береже. Не ламай гілки дерев і кущів! Не ушкоджуй кору дерев!Ягоди збирай так щоб не ушкоджувати гілочок! Не рви квіти у природі, вирощуй їх сам!У лісі намагайся ходити по стежинах! Не збивай гриби . Пам'ятай, вони дуже потрібні природі!Не підходь близько до пташиних гнізд та не знищуй їх ! Не лови і не відноси додому диких тварин!

Номер слайду 18

Пам’ятка

Номер слайду 19

Виставка малюнків

Номер слайду 20

Пам’ятка “Поведінка у природному оточенні»Кожен зелений листочок, кожна травинка виділяє в повітря кисень. Ним ми дихаємо, без нього немає життя. Не топчи, не зривай рослин даремно!Найкрасивіша квітка та, що квітує там, де зросла. Не губи її!Гриби, які для людини є отруйними, для лісових мешканців –ліки і харч. Чим більше в лісі різних грибів, тим він затишніший, тим краще і швидше ростуть дерева. Не знищуй неїстівних грибів!Не галасуй у весняному лісі, не вмикай надто гучно музику. Ти злякаєш пташку, вона злетить із гнізда, яєчка, які вона висиджувала, захолонуть, і з них ніколи не виведуться пташенята. Не галасуй –послухай, як шумить ліс!Якщо ти знайшов гніздечко –не зачіпай його, бо пташка помітить, що її житло знайдено і може покинути його навіть тоді, якщо там вже відкладено кілька яєць. Поспостерігай за гніздом непомітно, обережно –і ти побачиш багато цікавого. Не лови барвистих метеликів, що літають над квітками у квітниках, на лузі. Вони самі схожі на казкові «літаючі квіти» і нікому не завдають шкоди. Нема чистішої і смачнішої води, ніж джерельна. Подивись, як схиляються над ним трави і квіти, кущі і дерева. Вони оберігають його від посухи, захищають від пилових бур. Не скаламуть же й ти джерело! Охороняй його чистоту! Чиста вода –велике багатство. Ти хочеш принести додому лісові квіти? Збери їх перед тим, як ітимеш додому, і знай –скромний, невеличкий букет усім говорить, що ти людина свідома, бережлива, добра. А про що говорить оберемок лісових квітів?Щоб згубити молоде дерево, потрібні хвилини, а виростити –роки. Не ламай черемхи, не каліч інших квітучих дерев, кущів!Рана на рослині –рана на живому тілі. Якщо ти назбираєш букет лісових суниць, знай: скільки гілочок у букетику, на стількох рослинах залишились рани, і всі вони будуть довго хворіти, а багато й зовсім загине. Ніщо не губить все живе так швидко і безжалісно, як вогонь. Байдужість, що призвела до пожежі, -злочин перед природою і перед людьми. Простеж, щоб у лісі не залишалось навіть іскри непогашеного вогню. Об покинуту консервну банку, скло може поранитись лісовий звір. Нагріте сонце скло може спричинити пожежу. Не залишай після себе сміття в лісі! Хай твоє місце відпочинку буде чистим, а рештки їжі залиши пташкам на сухих сучках, звірам –на пеньку, комахам –на землі.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
5088
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку